G.Saray Chedjou'yu bitirdi

Video yükleniyor...

Yeni sezona defansa yapacağı takviyelerle başlaması beklenen Galatasaray ilk transferini, Fransa'nın Lille kulübünden Aurelien Chedjou'yu alarak gerçekleştirdi.

Galatasaray, sezon ortasından bu yana takibe aldığı Fransa'nın Lille kulübünün stoperi Aurelien Chedjou'nun transferinde mutlu sona ulaştı.

Teknik direktör Fatih Terim'in alınmasını ısrarla istediği 27 yaşındaki kamerunlu stoper için Fransa'ya giden Başkan Ünal Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun ve Sinan Kalpakçıoğlu uzun süren görüşmelerin ardından anlaşmaya vardı.

Kamerunlu futbolcunun bonservisi için Lille kulübüyle anlaşan Tulun-Kalpakçıoğlu ikilisi futbolcunun menajeri ile de masaya oturdu ve 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Aurelien Chedjou'nun yıllık 2 milyon 200 bin euroyu kabul ettiği öğrenildi.

Öte yandan Galatasaray Felipe Melo konusunda girişimlerini hızlandırdı.

Melo'nun bonservisi için Juventus'la yeniden temasa geçen Galatasaray yönetimi İtalyan kulübünün 6.5 milyon eurodaki ısrarına 4.5 milyon eurodan yukarı çıkılmayacağı önerisinde bulundu.

Juventus'un, Melo'nun İtalya'dan bir takıma transferini istemediği ve bu yüzden Galatasaray'la anlaşmaya sıcak baktığı vurgulandı.

Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı futbolcuyu da sözleşmedi indirim konusunda ikna etti. Melo'nun senelik ücretinde 2 milyon 700 bin euroya kadar düştüğü ve maç başı ücretleri konusunda görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.