'Çek' bir çeyrek final!

'Çek' bir çeyrek final!
EURO 2012'de çeyrek final savaşının yaşandığı A Grubu'nda Polonya-Çek Cumhuriyeti maçı nefesleri kesti.

Ev sahibini 1-0'lık skorla mağlup eden Çek Cumhuriyeti, grup lideri olarak çeyrek final yükseldi! Çekler'e turu getiren golün asisti ise Galatasaraylı Milan Baros'tan geldi.

Karşılaşmaya ev sahibi Polonya müthiş başladı. İlk dakikalarda özellikle Obraniak'ın performansı, Cech'in kalesinde zor anlar yaşamasına neden oldu. İlerleyen dakikalarda Lewandowski de devreye girince Çekler iyice bunaldı. Konuk ekip, ilk yarıda sadece rakip savunmanın arkasında Baros'a atılan toplarla gol aradı. Ancak bariz Polonya üstünlüğüyle geçilen ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

İlk yarıdaki silik kimliğinden kurtulan Çek Cumhuriyeti, 2. yarıya bambaşka başladı. İyi başladığı devreyi iyi götüren Çekler, aradığı golü ise 72. dakikada buldu. Orta sahada kaptırılan topı Baros ceza sahasına kadar taşıdı. G.Saraylı golcü, şut çekmek yerine hemen yanındaki Jiracek'e verdi ve o da takımını 1-0 öne geçirdi.

KADER ANI
Golden sonra da vites düşürmeyen Çekler'de Baros'un performansı göz doldursa da 2. gol için yetmedi. Maçın son bölümlerinde tüm hatlarıyla rakip yarı alan olan Polonya, üst üste ataklara gol aradı.

Dakikalar 90+4'ü gösterirken Lewandowski'nin vuruşunda savunmaya da çarpan kaleye yöneldi. Ancak kaleci Cech'i de geçen topu, tam çizgi üzerindeki Kadlec kafayla uzaklaştırınca Polonya'nın hayalleri de tamamiyle kül oldu ve maç 1-0 sona erdi.

Bu sonuçla 6 puana yükselen Çek Cumhuriyeti, A Grubu'nun lideri olarak çeyrek finale çıktı. 2 puanda kalan Polonya ise EURO 2012'ye veda etti.

(Ligtv.com.tr)

ÇEK CUMHURİYETİ-POLONYA

STAT:
Stadion Miejski, Wroclaw
HAKEM: Craig Thomson

ÇEK CUMHURİYETİ:
Cech, Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky; Plasil, Hubschman; Jiracek, Kolar, Pilar, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Michal Bílek

POLONYA: Tyton, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Dudka, Polanski, Murawski, Obraniak, Blaszczykowski, Lewandowski
TEKNİK DİREKTÖR: Franciszek Smuda

GOL: Dk. 72 Jiracek