Golden State tarih yazdı!.. Rekor artık onlarda!..

Golden State tarih yazdı!.. Rekor artık onlarda!..
NBA'de 16'da 16 yaparak en iyi sezon başlangıcı rekorunu kıran Golden State Warriors, tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Son şampiyon Warriors, 1948-49 Amerika Basketbol Birliği (BAA) sezonuna 15 galibiyetle başlayan Washington Capitols ve aynı performansı 1993-94 sezonunda gösteren Houston Rockets'ı geride bıraktı.

Sırtından geçirdiği operasyon nedeniyle sezon başından bu yana takımdan uzak kalan başantrenör Steve Kerr'ün yokluğunda yardımcı antrenör Luke Walton'ın çalıştırdığı Warriors, 28 Kasım Cumartesi günü Phoenix Suns deplasmanında rekorunu geliştirmeye çalışacak.

Takımın yıldızı Curry

Geçen yıl normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen 27 yaşındaki oyun kurucu Stephen Curry, bu sezon Warriors formasıyla çıktığı 16 karşılaşmada 34,8 dakika ortalamayla 32,1 sayı, 5,1 ribaunt, 5,9 asist, 2,6 top çalma istatistiği tutturdu.

Başarılı şütor bu sezon New Orleans Pelicans'a iki maçta 40 ve 53 sayı attı. Son olarak Minnesota Timberwolves'a karşı 46, Los Angeles Clippers önünde de 40 sayıyla mücadele eden Stephen Curry, 2013 yılında oynanan New York Knicks mücadelesinde 54 sayı atarak kariyer rekoru kırmıştı.

İstatistikleri önceki yılı geçti

Curry, bu sezon sergilediği performansla, geçen yılki birçok istatistiğinin üstüne çıkmayı başardı.

Yıldız oyuncu, geçen yıl normal sezonda görev yaptığı 80 maçta 23,8 sayı, 4,3 ribaunt, 2 top çalmalık istatistiklerini şimdiden geride bıraktı. Curry buna karşın sadece geçen sezonki 7,7 asistlik ortalamasını geçemedi.

Bu sezon serbest atışlarda 93,8, saha içi isabette 51,2'lik yüzdelerle oynayan Curry, bu alanlarda da ortalamalarını yükseltti.

NBA'de birçok istatistikte zirvede
Stephen Curry, bu sezon Warriors'ın rekor performansı sırasında sayı, saha içi ve üç sayı isabet istatistiklerinde ligin zirvesinde yer aldı.

Saha içi ve üç sayılık atış denemelerinde de ilk sırada bulunan skorer oyuncu, top çalmada ise lig ikincisi oldu.