Gol düellosunda kazanan Real Madrid oldu

Gol düellosunda kazanan Real Madrid oldu

El Clasico’da Santiago Bernabeu’de Barcelona’ya 4-0 mağlup olan Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde Arena Lviv’de Mircea Lucescu’nun hocalığını yaptığı Shakhtar Donetsk’i 4-3 yendi.

La Liga’da oynadığı son iki karşılaşmayı kaybeden Eflatun Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde yoluna dolu dizgin gitmeye devam ediyor. 

Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Bas Nijhuis’in düdük çaldığı karşılaşmaya istekli başlayan Real Madrid 18. Dakikada son haftaların en çok eleştirilen ismi Portekizli Cristiano Ronaldo ile mücadelede 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Alex Teixeria ve Gladky ile Kiko Casilla’nın koruduğu kalede etkili olmaya çalışan ev sahibi ekip skoru değiştirecek golü bulamadı ve ilk yarı 1-0 Real Madrid’in üstünlüğü ile sona erdi.

Real Madrid karşılaşmanın ikinci yarısına çok hızlı başladı ve 50. dakikada Hırvat yıldızı Luka Modric ile skoru 2-0’a getirdi. Bu golden 2 dakika sonra bu kez sahneye Daniel Carvajal çıktı ve farkı 3’e çıkaran golü kaydetti. Mücadelenin 70. dakikasında Cristiano Ronaldo takımının 4. kendisinin ise maçtaki 2. golünü kaydetti. 74. dakikada  Alex Teixeira penaltıdan fileleri havalandırdı ve Shakhtar'ın maçtaki ilk golüne imza attı. 83. dakikada eski Beşiktaşlı Dentinho skoru 4-2 yaptı. Alex Teixeira 88. dakikada topu bir kez daha filelerle buluşturdu ve skoru 4-3 yaptı. Karşılaşmada bu dakikadan sonra başka gol sesi çıkmadı ve Real Madrid karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Real Madrid A Grubu'nda 13 puanla zirvedeki yerini korurken Shakhtar Donetsk ise 3 puanla 3. sırada kaldı.