"Gitmek istemeseler kalırlardı"

"Gitmek istemeseler kalırlardı"
Galatasaray’da transferin son günü yaşanan ve şaşkınlık yaratan hamlelerin ardından Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun bu konu hakkındaki düşünceleri merak konusu olmuştu.

Çünkü sarı-kırmızılı ekibin hocası, Torku Konyaspor maçının ardından “Bu takımdan kimse gitmeyecek” açıklaması yapmış ve tüm spekülasyonlara noktayı koymuştu. Hamzaoğlu’nun bu çıkışına rağmen Felipe Melo ve Telles ile yolların ayrılması “Bu hocayı da aşan bir operasyon mu?”, “Galatasaray’da yeni bir kriz mi var?” gibi soruları da gündeme getirmişti.

Milliyet, son gün yaşananları Hamza Hamzaoğlu’na sordu ve çok çarpıcı yanıtlar aldı;

“Melo ve Telles’in Inter’e gitmesi son gün gelişen bir olaydı. Evet bu konuyla ilgili 48 saat önce ‘kimse gitmeyecek’ demiştim. Ama üzerinden iki gün geçmişti. Ve son anda Inter de cazip bir teklifte bulunmuş. Futbolcular gitmek istemese bu transferler olmazdı. Burada futbolcuların tercihi etkili oldu. Elimde Carole ve Rodriquez’in olması elbette bir avantaj ama başka oyuncular da o boşlukları doldurabilir.

Aslında şuna seviniyorum; Kiralık verdiğimiz oyuncularım gittikleri yerlerde oynayacaklar. Kısa vadeli düşünmüyoruz. En azından Inter’de Telles oynayacak, Bruma da Real Sociedad’ta. Her iki oyuncu satınalma opsiyonları kullanılmasa bile oynamış ve kendini geliştirmiş bir şekilde bize dönecek. Carole ve Rodriquez ise Galatasaray formasıyla kendilerini geliştirecekler.”

Grosskreutz öyle son dakika gündeme gelmiş ve alınmış bir oyuncu değil. Yaklaşık 2 yıldır transferini düşündüğümüz ama uygun şartların oluşmasını beklediğimiz bir isimdi. Çok yönlü bir oyuncu ve bize çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bir çok mevkide oynayabilmesi de aranan bir özellik.”

Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Galatasaray