"Giden maçı geri çevirdik"

"Giden maçı geri çevirdik"
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, ULEB Avrupa Kupası F Grubu 5. haftasında Rusya'nın Nizhny takımını 87-85 yendikleri maçı, pes etmemenin verdiği karakteristik yapı sayesinde çevirdiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, karşılaşmanın son bölümüne kadar istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını, bunda kendilerinin kötü günde olması kadar, rakiplerinin de sıra dışı hücum performansının etkili olduğunu belirtti.

Deneyimli başantrenör, son üç dakikada takımı kısalttıklarını ve kaybedecekleri bir şey olmadığından tam sahada baskıya başladıklarını vurgulayarak, "Baskıyla önemli bir iki top kazandık. Tabii hücumda seyirci faktörü de önemliydi. McCollum ile bire birlerden sayılar bulmaya başladık. Sonuç olarak mücadeleyi bırakmamamızın verdiği karakteristik yapıyla giden maçı geri çevirdik" ifadelerini kullandı.

Bagatskis: "Bugün iyi savaştık"
Nizhny Başantrenörü Ainars Bagatskis ise maçın son anına kadar doğru oyunu sahaya yansıttıklarını aktardı.

Letonyalı başantrenör, Galatasaray Odeabank'ın tecrübeli ve grubun favori takımlarından olduğunu vurgulayarak, "Bugün iyi savaştık. Oyuncularım iyi mücadele ettiler. İyi bir maç oynadık, oyuncularımla gurur duyuyorum" değerlendirmesinde bulundu.