Gerrard'ın en büyük üzüntüsü

Video yükleniyor...

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un sembol isimlerinden takım kaptanı Steven Gerrard, Anfield Road Stadı'ndaki son maçı öncesinde kariyerindeki en büyük üzüntüsünün, lig şampiyonluğu kazanamamak olduğunu söyledi.

İlk kez 1998 yılında giydiği Liverpool formasıyla 708 maça çıkan Gerrard, kulübünün sahası Anfield Road Stadı'nda oynayacağı son karşılaşma öncesinde basın mensuplarının karşısına çıktı.

34 yaşındaki orta saha oyuncusu, Liverpool'un internet sitesinde de yayınlanan basın toplantısında, Avrupa ve İngiltere'de 10 kupa kazanmasına karşın lig şampiyonluğunu elde edememesi hakkında "Bir kariyer, iniş ve çıkışlarla doludur. Benim de en büyük üzüntüm Premier Lig şampiyonluğu kazanamamak. Şampiyon futbolculara verilen madalyalardan birine sahip olmak isterdim. Bu, pastanın üstündeki dondurma gibi olurdu. Fakat hayatta her şeye sahip olamazsınız" ifadelerini kullandı.

Kariyerine ABD Futbol Ligi takımlarından Los Angeles Galaxy'de devam edecek Gerrard, "gelecekte Liverpool Teknik Direktörü olup olmayacağı" sorusuna, "Bekleyip göreceğiz. Kesin bir şey söyleyip manşete çıkmak istemem. Bu kulübün teknik direktörü olmak, muhtemelen dünyanın en zor işlerinden biri. Yeterince iyi olmak ve göreve hazırlanmak zorundasınız. Hepsinden önce de size teklifte bulunmalılar. Bu, düşündüğüm bir şey ve belki bir gün olur" yanıtını verdi.

Gerrard, henüz sözleşmesini uzatmayan 20 yaşındaki forvet oyuncusu Raheem Sterling'e de "Raheem'in, onu eğitecek ve ona inanacak bir teknik direktöre ihtiyacı var. Bana kalırsa onun için Brendan Rodgers'tan daha iyi bir isim olamaz" tavsiyesinde bulundu.

Liverpool, Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından 8 kez "yılın futbolcusu" seçilen Gerrard'ın Anfield Road Stadı'ndaki son maçında, 16 Mayıs'ta Crystal Palace ile karşılaşacak.