Gençler'in sorunu 'ani dalgınlık'

Gençler'in sorunu 'ani dalgınlık'
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, karşılaşmaların sonlarında yedikleri goller sonucu ciddi puan kaybı yaşadıklarını belirterek, oyunu ve skoru korumada anlık dalgınlıklar yaptıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında pazar günü sahasında Gaziantepspor ile karşılaşacak Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mehmet Özdilek, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor maçında kendilerini eleştirecekleri noktanın "oyunu bitirme becerisi" olduğunu ifade eden Özdilek, "Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Üç maçı bu şekilde kaybettik. Akhisar Belediyespor, Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor maçlarında da benzer şeyler yaşadık. Oyun olarak iyiydik, iyi mücadele ettik fakat bu karşılaşmalarda da skoru yakalayamadık. Oyunu, skoru koruma konusunda anlık dalgınlıklar yapıyoruz, beceriksiziz. Galatasaray karşılaşması dışında bütün maçları kazanabilirdik" diye konuştu.

Gaziantepspor'un "rakipleri gibi göründüğünü" ve bu hafta yenerek sıralamada kırmızı-siyahlı ekibin üzerine çıkmayı hedeflediklerini dile getiren Özdilek, şöyle devam etti:

"Takımda bazı sakatlık ve hastalık problemlerimiz var. Skulason'un dizine Trabzonspor maçında darbe geldi, bir de üzerine grip eklendi. Latovlevici'nin aynı şekilde griple ilgili sıkıntısı var. Walid ve Guido'nun belinde problemi var. Stancu oynayabilecek durumda. Maça en sağlıklı 11'le çıkacağız. Kazanırsak önümüzü daha net göreceğiz. Oyuncularıma güveniyorum. Tek düşüncemiz kazanmak ve kazanacağız."

"Enteresan bir lig"
"Enteresan bir lig oynandığını" ifade eden Özdilek, ilk devrenin bitimine 5 hafta kala değişik sonuçlarla karşılaşılabileceğine dikkati çekti.

Takımın oyunundan memnun olduğunu, bunu skora yansıtarak, sıralamada üst basamaklara tırmanmayı hedeflediklerini dile getiren Özdilek, şunları söyledi:

"Beş haftalık fikstüre bakınca ortaya enteresan bir tablo çıkabilir. Altıncı, yedinci olma şansı da var, işler kötü giderse, 5 haftada 17. olma durumu da var. Biz oyun olarak kendimizi geliştiriyoruz, skora yansıtamıyoruz. Geldiğimizde dakikaya bağlı olmaksızın geri yaslanan bir Gençlerbirliği vardı, alışkanlıktı bu. Yaptığımız çalışmalarla bunu aştık. Futbolda en önemli şey öz güven. Bu öz güven yoktu. Hata elbette olacak, genç bir takımız biz. Trabzonspor maçında altyapıdan yetişen 6-7 oyuncu forma giydi, bu önemli bir nokta. Hata futbolun doğasında var, bu hatalar bize pahalıya patlasa da. Bunları en aza indirerek ve takım içindeki tecrübeli oyuncuların inisiyatif almasıyla aşacağız."

Hastalanan futbolcuya ceza

Özdilek, hastalanan oyuncularla ilgili ceza sistemlerinin olduğunu belirterek, "Futbolcular kendilerine bakmalı. Onların işi bu. Hastalanan, kendine iyi bakmayan oyuncu cezasını ödeyecek bu ceza takımı yemeğe çıkarmak şeklinde de olabilir" dedi.

Uygulamanın sadece adının ceza olduğunu belirten Özdilek, bunun takım birlikteliğini sağlama ve hastalanan futbolcuya "uyarı" amacı taşıdığını ifade etti.

Ahmet Oğuz
Genç defans oyuncusu Ahmet Oğuz, karşılaşmaların son 10 dakikalarında daha konsantre olmaları gerektiğine dikkati çekti.

Özdilek'ten önce basın toplantısına katılan Oğuz, Gençlerbirliği'nin altyapısında yetiştikten sonra A takımda forma giydiği için kendisini şanslı hissettiğini ifade etti.

Sezonun 12 haftasında işlerin kendileri açısından iyi gitmediğinin farkında olduklarını dile getiren Ahmet Oğuz, şöyle konuştu:

"Bu sezon maçların son dakikalarında puan kayıpları yaşıyoruz. 80 dakika gayet iyi oynuyoruz ama son dakikalarda konsantrasyon kaybı mı oluyor, ne oluyor bilmiyorum. İstemediğimiz hatalar yapıyoruz. Avrupa liglerini de izliyoruz. Orada takımlar bir gol atınca, 2 ya da 3 için daha çok fırsatlar kovalıyorlar. Türkiye'de ise genel bir problem bu, fobi gibi olmuş, gol attığımızda geri çekiliyoruz. Hocamızın elbette böyle bir oyun anlayışı ya da uyarısı yok ama futbolumuzda yıllardır olan bir fobi bu. Gaziantepspor karşısında kazanarak çıkışa geçmek istiyoruz. Alttaki takımlar da kazanamıyor ama biz buna güvenmiyoruz."