Gençler'de hedef ilk galibiyet

Gençler'de hedef ilk galibiyet
Spor Toto Lig'de henüz puan alamayan Gençlerbirliği, yarın Ankara'da lider Kasımpaşa'yı konuk edecek.

Sezona sahasında Çaykur Rizespor'a 3-2 yenilerek başlayan kırmızı-siyahlı ekip, 2. hafta deplasmanda Antalyaspor'a da öne geçtiği maçı 3-1 kaybetti.

Puan kayıplarının ardından sezon başında göreve gelen İskoç teknik direktör Stuart Baxter ile yollarını ayıran başkent temsilcisi, geçen sezon Balıkesirspor forması giyen eski futbolcusu Ante Kulusic'i yeniden renklerine bağladı.

Baxter'ın yardımcısı Naci Şensoy ile Kasımpaşa maçına hazırlanan Gençlerbirliği'nde sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Stancu ve Landel, Kasımpaşa'ya karşı forma giyemeyecek.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Barış Şimşek yönetecek.

Ligde 23. randevu
Gençlerbirliği ile Kasımpaşa, ligde 23. kez karşı karşıya gelecek.

Geride kalan 22 maçta Gençlerbirliği 8 kez 3 puanı hanesine yazdıran ekip olurken, 4 karşılaşmada sahadan yenik ayrıldı. Rakiplerin 10 maçı ise eşitlikle sonuçlandı. Kırmızı-siyahlı ekip 22 maçta 34 gol attı, kalesinde 25 gol gördü.

İki takım arasında Ankara'da oynanan 11 lig maçından 5'ini Gençlerbirliği, 3'ünü Kasımpaşa kazandı, 3 müsabaka da berabere bitti. Ankara'daki maçlarda rakibine 18 gol atan kırmızı-siyahlılar, 14 kez de gole engel olamadı.