Konya'nın Avrupa yürüyüşü!

Konya'nın Avrupa yürüyüşü!


Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Torku Konyaspor Gençlerbirliğini 1-0 yendi ve Avrupa yolunda çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maçın 18. dakikasında Bogdan Stancu'nun ceza sahasının içinden vuruşunda Torku Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı kalesinde adeta uzadı ve kalesini gole kapadı. 

Karşılaşmanın 25. dakikasında Skubic'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topta Holmen topun gelişine sağ çaprazdan şutunu çekti ancak Hopf topu çelmeyi başardı.

İlk yarının kalanan dakikalarında ekipler skoru değiştiremedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler.

İkinci yarıda ev sahibi ekip Bogdan Stancu ve Djalma ile Konyaspor kalesinde gol aradı ancak Serkan Kırıntılı'yı geçemedi.

Torku Konyaspor'da Alben Meha ve Rangelov ile etkili oldu. Rangelov karşılaşmanın 90. dakikasında Torku Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi ve maçın skorunu tayin etti.

Bu sonuçla Gençlerbirliği 32 puanla 11. sırada kalırken Avrupa'ya doğrudan katılma yarışı veren Torku Konyaspor ise 50 puanla 3. sıradaki yerini korudu.

Gençlerbirliği: 0 - Torku Konyaspor: 1

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Volkan Bayarslan, Bülent Gökçü, Cemal Bingül

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık, Kulusic, Halil İbrahim Pehlivan, Skulason (Dk. 46 Landel), Selçuk Şahin, Djalma, Hleb (Dk. 38 Aydın Karabulut), İrfan Can Kahveci, Stancu (Dk. 72 El Kabir)

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Meha (Dk. 88 Hadziahmetovic), Volkan Fındıklı (Dk. 72 Traore), Holmen, Bajic (Dk. 67 Rangelov)

Gol: Dk. 90 Rangelov (Torku Konyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 67 Ali Turan (Torku Konyaspor), Dk. 71 Ahmet Oğuz, Dk. 75 Landel (Gençlerbirliği)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Maç Özetleri

Puan durumu