Başkentte gol sesi çıkmadı (ÖZET


Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasındaki Gençlerbirliği-Medipol Başakşehir karşılaşması golsüz berabere sonuçlandı.

İki takımın da gol pozisyonuna girmekte zorlandığı maçın 17. dakikasında Selçuk Şahin ile El Kabir arasındaki verkaçta top son olarak Selçuk Şahin'in önünde kaldı. Tecrübeli orta sahanın şutu Volkan Babacan'ın ellerinde kaldı. Karşılaşmada ilk yarının en ciddi pozisyonu Medipol Başakşehir'den geldi. 29. dakikada Emre Belözoğlu'nun uzun pasında defansın arkasında topla buluşan Visca'nın kötü vuruşunda kaleci Hopf iki hamlede topu kontrol etti. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ilk yarıya nazaran daha etkili bir oyunla başlayan Gençlerbirliği, İrfan Can ve Selçuk Şahin ile Medipol Başakşehir kalesinde gol aradı. Ev sahibi ekip, karşılaşmanın 66. dakikasında Djalma Campos'un köşe vuruşunda arka direğe gönderdiği ortayı Ante Kulusic kafa kale ağzına gödnerdi. Kale ağzında topa harika yükselen Sergei Politevich'in kafa vuruşunda Volkan Babacan topu güçlükle çeldi. 90+3. dakikada Visca'nın kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleye giden topu kaleci Hopf üstten kornere çeldi. Her iki takım da 90 dakika boyunca skoru değiştirecek golü bulamayınca karşılaşma başladığı skorla tamalandı.

Bu sonuçla Gençlerbirliği puanını 42'ye çıkartırken, 50 puana ulaşan Medipol Başakşehir Avrupa Kupalarına katılma yolunda önemli iki puan kaybı yaşadı.

Bu arada, Kulüpler Birliği Vakfının, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara dikkati çekmek amacıyla aldığı karar nedeniyle müsabaka 2 dakika geç başladı. Bu süre içinde iki takım futbolcuları ve hakemler orta sahada kenetlendi.

(Ligtv.com.tr)

GENÇLERBİRLİĞİ: 0 - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 0

STAT: 19 Mayıs
HAKEM: Halil Umut Meler, Ali Saygın Ögel, Cevdet Kömürcüoğlu

SAAT: 13:30
YAYIN: Lig TV

11'LER
GENÇLERBİRLİĞİ:
Hopf, Ahmet Oğuz, Palitsevich, Kulusic, Uğur Çiftçi, Djalma, Landel, Selçuk Şahin, İrfan Can Kahveci (Dk. 89 Hleb), Stancu (Dk. 73 Serdar Gürler), El Kabir
TEKNİK DİREKTÖR: İbrahim Üzülmez

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Bekir İrtegün, Epureanu, Yalçın Ayhan, Alparslan Erdem (Dk. 35 Uğur Uçar), Doka (Dk. 76 Napoleoni), Emre Belözoğlu (Dk. 35 Hakan Özmert), Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro, Mehmet Batdal.
TEKNİK DİREKTÖR: Abdulah Avcı

SARI KARTLAR: Dk. 41 İrfan Can Kahveci, Dk. 66 Selçuk Şahin, Dk. 90+1 Kulusic (Gençlerbirliği)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Maç Özetleri

Puan Durumu

Ç.Rizespor - Mersin İY maç sonuçları ve özeti

Beşiktaş - Kayserispor maçı canlı izle