Gemi su alıyor

Gemi su alıyor




MAÇLA İLGİLİ DİĞER HABERLERİ YAN TARAFTAKİ BÖLÜMDEN BULABİLİRSİNİZ...

Başkentte son yılların en güzel maçlarından biri oynandı, Gençlerbirliği ile Galatasaray 3-3 berabere kaldı. Puan kayıplarına Ankara'da son noktayı koyamayan Aslan zirveyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

8. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği ile Galatasaray 3-3 berabere kaldı.

Milli maç arası sonrası soluğu Ankara'da alan Aslan ligde ard arda yaşadığı puan kayıplarının telefi etmek hem de kritik Cluj maçının provasını iyi bir şekilde yapmak istiyordu. Sarı kırmızılılar zorlu maç öncesi sakatlıkları bulunan Selçuk İnan risk edilmezken, Burak Yılmaz ise 11'deki yerini aldı. Son haftaların formda ekibi Gençlerbirliği'nde ise Petrovic cezası nedeniyle kadroda yer almadı.

Başkentteki mücadelenin ilk yarısı Galatasaray için iyi geçmedi. Güçlü rakibine boşluk bırakmayan Ankara ekibi 25. dakikada Azofeifa ile de golü buldu. Sarı kırmızılılar maestro Selçuk'u çok aradığı ilk 45 dakikada bir türlü hücumda istediği varyasyonları gerçekleştiremedi ve soyunma odasına 1-0 geride gitti. Gençlerbirliği Eboue'nin kanadından yaptırdığı bindirmelerle etkili oldu ve ilk yarının son saniyelerinde Cem Can ile bulduğu pozisyonda farkı ikiye çıkarma şansını kullanamadı.

Fatih Terim ikinci yarıya ilk yarıda sakatlığının da etkisiyle silik bir görüntü çizen Burak Yılmaz'ın yerine Umut Bulut'u oyuna aldı. Bu değişiklik meyvesi 54. dakikada verdi. Sezon başında kusursz bir görüntü çizen Elmander-Umut ikili başkentte geri döndü. Sol kanattan Amrabat'ın yaptığı ortada savunmadan seken topa Umut kaleci Ramazan'dan önce ayak koydu ve ağlara gönderdi. 58. dakikada bu kez roller değişti.  Sağdan ceza sahası sağ çaprazına gönderilen pası Umut topuğuyla Elmander'in önüne bıraktı.. İsveçli oyuncunun sert vuruşu ağlarla buluştu.

Sarı kırmızılılar Ankara'da öne geçmenin sevincini yaşarken kalesinde bir anda gördüğü gollerle şoke girdi. 66. dakikada sağ kanattan Hurşut'un ceza sahasına yaptığı ortaya arka direkte Aykut yatarak ağlara gönderdi. Bu golden bir dakika sonra bu kez ceza sahası dışından Jimmy'nin yaptığı vuruşta Hamit'e de temas eden top ağlarla gitti.

Ancak Galatasaray pes etmedi 86. dakikada eşitliği sağladı. Sağdan Riera'nın sert bir şekilde ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Ramazan'ın yumrukladığı top Umut'a çarparak boşta kaldı.. Hakan bu topu boş kaleye yolladı..
(Ligtv.com.tr)

GENÇLERBİRLİĞİ-GALATASARAY: 3-3
STAT: 19 Mayıs
HAKEM: Halis Özkahya

GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Cem Can, Kulusic, Aykut, Serkan, Azofefia, Özgür(Dk. 63 Lekic), Tosic, Jimmy(Dk. 76 Curri), Hurşut, Zec
TEKNİK DİREKTÖR: Fuat Çapa

GALATASARAY: Muslera, Eboue(Dk. 57 Aydın), Dany, Semih, Hakan, Hamit, Emre, Melo, Amrabat, Burak(Dk. 46 Umut), Elmander
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SARI KARTLAR: Aykut, Melo, Hakan Balta, Cem Can, Hurşut, Amrabat
GOLLER: Dk. 26 Azofeifa, Dk. 54 Umut, Dk. 58 Elmander, Dk. 66 Aykut, Dk. 67 Jimmy, Dk. 86 Hakan Balta


İLK YARIDAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı ev sahibi Gençlerbirliği'nden geldi. 1. dakikada ani gelişen kırmızı-siyahlıların atağında Jimmy, sol taraftan çizgiye kadar indikten sonra yaptığı ortada ceza alanı içinde iyi yükselen Azofeifa'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

19. dakikada Gençlerbirliği ceza alanının solunda Hakan Balta, topu uygun durumdaki Elmander'e çıkardı. Bu futbolcunun yaptığı vuruşta topu, kaleci Ramazan, kornere çeldi.

20. dakikada Gençlerbirliği yarı sahasından uzun mesafeli atılan topla Galatasaray ceza yayı üzerinde buluşan Jimmy Durmaz, meşin yuvarlağı topuk pasıyla Zec'e aktardı. Bu futbolcunun ceza alanının dışından vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

GOL 26. dakikada Tosiç, Eboue'yi şık bir çalımla geçtikten sonra topu çizgiden Azofeifa'ya çıkardı. Bu futbolcunun gelişine yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın solundan ağlarla buluştu: 1-0

39. dakikada Gençlerbirliği ceza alanının sol çaprazından Amrabat'ın yerden sert şutunda kaleci Ramazan topu iki hamlede kontrol etti.

45. dakikada Azofeifa'nın pasında topla buluşan Cem Can'ın, kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, defansa çarparak kornere çıktı, ancak hakem Özkahya maçın ilk yarısını bitiren düdüğü çaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

GOL Maçın 54. dakikasında Amrabat'ın Gençlerbirliği ceza alanının solundan yaptığı ortada Elmander topu kafasıyla aşırttı. Kırmızı-siyahlı defans oyuncularının arkasındaki alana koşu yapan Umut Bulut'un dokunduğu meşin yuvarlak, direğe da çarparak ağlara gitti: 1-1

GOL 58. dakikada Umut Bulut'un pasında ceza alanı içinde Elmander, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek Galatasaray'ı 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

GOL 66. dakikada kazanılan serbest vuruşta Azofeifa topu, uygun durumdaki Hurşut'a çıkardı. Bu futbolcunun bekletmeden yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Aykut, Gençlerbirliği'ne beraberliği getiren golü attı: 2-2

GOL 69. dakikada başkent temsilcisini yeniden öne geçiren gol geldi. Galatasaray ceza alanının dışından Jimmy Durmaz'ın vuruşunda defansa çarpan top, kaleci Muslera'nın üzerinden ağlarla buluştu: 3-2

GOL 86. dakikada Amrabat'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Ramazan, topu yumruklayarak uzaklaştırmak isterken defans oyuncularına çarpan meşin yuvarlak, Hakan Balta'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top filelere gitti: 3-3.