''Süper Lig'e gelmeye hazırlar''

Video yükleniyor...

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, dünyaca ünlü yıldız futbolcular Pirlo ve Ronaldinho'nun transfer görüşmelerinde maddi konular dışında sorun olmadığını bildirdi.

Gencer, Hasan Subaşı Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yapacakları transferlerle ilgili kamuoyunda çeşitli iddiaların ortaya atıldığına işaret etti.

Yıldız futbolcuların Antalya'ya getirilmesinin spor dışında ülke tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkati çeken Gencer, dünya gündemine oturan Eto'o transferiyle ülkenin tanınırlığının daha da arttığını vurguladı.

G20 Liderler Zirvesi'ne Eto'o'nun davet edilmesi ve dünya lideriyle fotoğraflanmasının da ne kadar doğru bir iş yaptıklarını gösterdiğini belirten Gencer, "Bizim de amacımız, yapılan flaş transferlerle şahsımızın değil kentimizin ismini ön plana çıkarmak" dedi.

Son günlerde Andrea Pirlo ve Ronaldinho ile ilgili transfer haberlerinin kamuoyunda yer aldığına dikkati çeken Gencer, her iki futbolcuyla görüşmelerin devam ettiğini ve hiçbir geri adımın söz konusu olmadığını belirtti.

Geçen hafta İtalya ziyareti gerçekleştirdiğini hatırlatan Gencer, şöyle konuştu:

"Pirlo ile görüşme yapıldı. Menajeri ile de görüştük. Kulübünde devam eden maçları var ama kendisi Antalya'ya gelmeye hazır. Gelmemesi için hiçbir sebep yok. Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldinho ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Ronaldinho da Antalyaspor'a gelmeye hazır. Maddi destek gelmesi halinde iki futbolcu da devre arasında Antalyaspor'da yer alacak. Anlaşma yapıldı, sadece maddi destek gerekiyor. Bu noktada EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan, şehrin seçilmiş ve atanmışları ile turizm ve sanayicilerinden destek bekliyoruz."

Ronaldinho ve Pirlo ile altyapıyı oluşturduklarını vurgulayan Gencer, her iki futbolcunun da davetlerini beklediğini söyledi. Gencer, "Menajerleriyle bir problem yok. EXPO 2016'nın açılışını bu iki yıldızla yapmamak için hiçbir sorun yok. Tek sorun maddi. Bizim bu transferleri yapmamamız için hiçbir sebep yok. Bu kenti sevenlerden manevi desteğin yanında maddi destek de bekliyoruz. Maddi konuyu halledersek transfer konularını anında gerçekleştiririz" diye konuştu.

Tanıtımlar için ülke ve kent bütçesinde milyar dolarlar harcandığına dikkati çeken Gencer, şöyle devam etti:

"Biz Antalyaspor'u zirveye oturtacak transferleri 5 milyon avroya rahatlıkla yapabiliriz. Bize beş milyon avroluk bir tanıtım desteği yeter. Burada önemli olan her şeyin doğru kullanılması. Gösterdiğimiz yıldızların en iyi kullanım noktası olduğunu düşünüyoruz. Eto'o dünya liderlerinin katıldığı bir toplantıya katılıyorsa ve fotoğraf veriyorsa ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Ölçümüzü de kilomuzu da biliyoruz. 5 milyon avroya birçok yıldız futbolcuyu sığdıracağız. 5 milyon avro ile her şeyi yapabiliriz. 5 milyon avro tüm transfer sorunlarını çözecek. Her iki yıldız futbolcu da gelmek istiyor. Antalya ile ilgili algıları çok yüksek. İstanbul takımlarından teklifler gittiğini belirtiyorlar ama Antalya'yı tercih edeceklerini söylüyorlar."

Gencer, iyi bir ara transfer atağıyla 33 bin kişilik yeni stadın bile 2-3 yıl içinde yetmeyeceğini savundu.

Galatasaray maçıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Gencer, "Galatasaray karşılaşmasına da her maça hazırlandığımız gibi hazırlanıyoruz. Galibiyetten başka bir düşüncemiz yok. Mutlu bir sonuçla dönmek istiyoruz" dedi.