"Gelecek sene baştan başlayacağız"

"Gelecek sene baştan başlayacağız"
Alman basını, Bayern Münih'in UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Barcelona'yı sahasında 3-2 yenmesine rağmen kupadan elenmesine geniş yer ayırdı.

Ülkenin tirajı en yüksek gazetesi Bild, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih'in "Devler Ligi"nden elenmesini, Bayern Münih Teknik Direktörü Josep Guardiola'nın maç sonrası yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak "Gelecek sene baştan başlayacağız" başlığıyla verdi.

Guardiola'nın maç sonrası futbolcularını toplayarak bir konuşma yaptığının belirtildiği haberde, İspanyol teknik adamın şu sözleri yer aldı:

"Bu muhteşem yıl için müteşekkirim. Takımımdan çok mutluyum. Bu gerçeklerin meydana geldiği bir yıldı. Sizinle gurur duyuyorum. Gelecek sene baştan başlayacağız."

Spor magazin dergisi Kicker, Bayern Münih'in evindeki rövanşı 3-2 kazanmasına karşın elenmesini, "Barışçıl bir elenme ama geride sorular var" manşetiyle duyurdu. Bayern'in, Medhi Benatia'nın 7. dakikadaki kafa golüyle öne geçse de elenmekten kurtulamadığının vurgulandığı haberde, Barcelona'nın yıldızları Messi, Suarez ve iki gol atan Neymar sayesinde 20 dakika içinde durumu 2-1'e getirdiği hatırlatıldı.

Die Welt gazetesi ise "Bayern'in bir dönüşüme ihtiyacı var" manşetiyle duyurduğu haberde, "Elenecekleri ikinci maçtan önce belliydi ve 3-2'lik yenilgi Barcelona'yı çok da yaralamadı. Şimdi Bayern bu işten ders çıkarmak zorunda" ifadeleri kullanıldı.

Barcelona'nın 6 Haziran'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçındaki rakibi, bugün Real Madrid ile Juventus arasında oynanacak yarı final ikinci maçının ardından belli olacak.