"En az 4 transfer yapacağız"

"En az 4 transfer yapacağız"
Spor Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor, sezon hazırlıklarına başladı.

Yeni sezon için Celal Doğan Tesisleri'nde toplanan kırmızı-siyahlı ekip, ilk idmanını dün 2 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Mutlu Topçu yönetiminde gerçekleştirdi.

Futbolcularla teknik heyetin tanıştığı antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Koşu ve egzersiz hareketlerinin gerçekleştirildiği idman, yaklaşık 1 saat sürdü.

"4 yabancıyla imza aşamasına geldik"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un futbol şube sorumlusu Mustafa Kızıl, transfer konusunda 4 yabancı oyuncuyla imza aşamasına geldiklerini ve 1 yabancı futbolcuyla da görüşmelerin sürdüğünü belirterek, transferlerin Avusturya kampına kadar yetişeceğini söyledi.

Kızıl, yaptığı açıklamada, çok acele etmeden, teknik heyetin de onayını alarak transferleri gerçekleştireceklerini belirterek, "Transferde 'geç kalınmış' bir durum yok. Hocamızla görüşmelerimiz neticesinde 5 yabancı oyuncu konusunda mutabık kaldık. Bu oyunculardan 4 tanesiyle imza aşamasına geldik. Bir oyuncuyla da görüşmelerimiz sürüyor. Kısa sürede imzalar atılır diye tahmin ediyoruz" dedi.

Transferde adı bazı kulüplerle anılan kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın takımda kalacağını vurgulayan Mustafa Kızıl, "Karcemarskas bizim önemli bir oyuncumuz ve kesinlikle takımda kalacak. Transferi söz konusu değil. Bir yıl daha sözleşmesi var. Bu sözleşmeyi uzatacağız. İnşallah Karcemarskas jübilesini burada yapacak ve sonrasında da Gaziantepspor'da hoca olarak çalışacak" ifadelerini kullandı.

"Daha iyi futbol oynayacağız"

Kızıl, geçen sezon çok sayıda transfer yapan genç bir takım olduklarını hatırlatarak, bu yıl ise takımın genel iskeletinin hazırlandığını söyledi.

Bu sezon daha iyi bir Gaziantepspor beklediklerini anlatan Kızıl, "Geçen seneden daha iyi futbol oynayan ve keyif veren bir takım olacağız. En az 4 noktaya transfer yapacağız. Bu da gücümüzü artıracak. Bu transferler, Avusturya kampına kadar yetişecek ve takımdaki yerlerini alacak" diye konuştu.

"Takımı geçmişi başarılı bir isme emanet ettik"

Mustafa Kızıl, 2 yıllık sözleşme imzaladıkları teknik direktör Mutlu Topçu'nun tecrübesiz bir teknik direktör olduğu görüşüne katılmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mutlu hoca, neye göre tecrübesiz. Yaklaşık 10 yıl Ertuğrul Sağlam hocamızla büyük kulüplerde görev almış, Bursaspor'da şampiyonluk yaşamış bir isim. Takıma çok şey kazandıracağını düşünüyorum. Ayrıca biz hoca seçimimizi 'tamam bu olsun' gibi bir düşünceyle kesinlikle yapmadık. Her şeyi araştırdık ve soruşturduk. Mesela Mutlu hoca, katıldığı pro lisans eğitimlerinde en iyiler arasında gösteriliyordu. Takımı yetenekli ve geçmişi başarılı bir isme emanet ettik."