Rize altın buldu!

Rize altın buldu!
Düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Çaykur Rizespor, Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etti.

Maça etkili başlayan Rizespor, 24. dakikada penaltı kazandı. Ferhad Ayaz, Orhan Ovacıklı'yı ceza sahasında yerde bırakınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Atışı gole çeviren Deniz Kadah da Rizespor'u soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

İkinci yarıya ise Muhammet Demir'in golü damgasını vurdu. 50. dakikada yaklaşık 35 metreden mermi gibi bir şutç çıkaran genç oyuncu, jeneriklik bir golle skora dengeyi getirdi. Ancak  63. dakikada oyuna giren Lafferty, 79'da Rizespor'u 2-1 öne geçiren gole imza attı.
 
Gaziantepspor kalan dakikalarda gol için bastırsa da başka gol olmadı ve karşılaşma Rizespor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla 31 puana yükselen Rizespor, ligde kalma yolunda çok önemli bir adım attı. Gaziantepspor ise 36 puanda kaldı.

Gaziantepspor: 1 - Çaykur Rizespor: 2

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Gaziantepspor: Eray Birniçan, Şenol Can, Erdem Şen, Oğuzhan Türk (Dk. 85 Orkan Çınar), Camara, Muhammet Demir, Arokoyo, Ferhat Ayaz (Dk. 58 Mustafa Durak), Chico, Barış Yardımcı, Muhamed İldiz (Dk. 46 Leal)

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Oboabona (Dk 56 Obraniak), Viera, Koray Altınay, Sercan Kaya, Kweuke (Dk. 88 Ümit Korkmaz), Eren Albayrak, Holosko (Dk. 63 Lafferty) , Sylvestre, Orhan Ovacıklı, Deniz Kadah

Goller: Dk. 24 Deniz Kadah (Penaltıdan), Dk. 79 Lafferty (Çaykur Rizespor), Dk. 50 Muhammet Demir (Gaziantepspor)

Sarı kartlar: Dk. 48 Oboabona, Dk. 86 Sercan Kaya, Dk. 90 Lafferty (Çaykur Rizespor), Dk. 90 Camara (Gaziantespor)