Gaziantep BŞB pes etmedi

Gaziantep BŞB pes etmedi
PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Hakan Kutlu, ligin ikinci yarısındaki 3 maçta istedikleri sonucu alamadıklarını ancak ilk 6 hedeflerinden kopmadıklarını bildirdi.

Kutlu, basın sözcüsü İbrahim Açıkgöz ve sportif direktör Bülent Bölükbaşı ile düzenlediği basın toplantısında, 3 ayı aşkın süredir kulüpte görev yaptığını, 4 puanla teslim aldığı takımın ligin ilk yarısını 20 puanla tamamladığını söyledi.

Devre arasında teknik heyet ve yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kutlu, bu kapsamda revizyona giderek 12 futbolcuyla yollarını ayırıp 11 yeni futbolcuyu renklerine bağladıklarını dile getirdi.

Kutlu, bu değişim nedeniyle çeşitli eleştirilerin yöneltildiğini ancak bu değişikliğin kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu belirterek "Çünkü yeni yönetim ve biz, bugünü düşünürken geleceğe yönelik de hamleler yapmak istedik. Maliyeti yüksek, yaşı ilerlemiş ve önümüzdeki süreçte takıma hizmet edemeyecek oyuncularla yollarımız ayırmayı tercih ettik. Yollarımızı ayırdığımız oyunculardan sadece Ameobi ve Sertan Vardar kendi istekleriyle takımdan gitti. Bunlar da giderken kulübümüze mali açıdan faydalı oldu" diye konuştu.

Devre arasında alınan futbolcuların kulübün geleceği için çok faydalı olacağına inandıklarını anlatan Kutlu, yeni transferlerden Ali Tandoğan'ın tecrübesinden yararlanmak istediklerini ve takımda "ağabey" pozisyonu üstlenmesini beklediklerini aktardı.

Kutlu, Tandoğan ile 6 aylık sözleşme imzaladıklarını, diğer yeni transferlerle ise gelecek yıllarda da faydalanabilecek şekilde mukavele yapıldığını kaydetti.

Ligin ikinci yarısında istedikleri sonuçları alamadıklarına değinen Kutlu, bu durumun kendilerini strese sokmadığını, bunu en kısa sürede aşacaklarını bildirdi.

Göreve geldiği ilk günden bu yana play-off hedefinde olduklarını anımsatan Kutlu, şöyle devam etti:

"Ligin ikinci yarısındaki ilk 3 maçta kötü grafik yakalamış olabiliriz ama bu süreç geçici. Alanya ve Bolu maçında bize yakışmayan oyun sergiledik ama Kayserispor maçında futbolun gereklerini yerine getirdik. Küçük bir hatayla gol yiyip, mağlup olduk. Bu haftadan itibaren İnşallah yeni gelen oyuncuların uyumunu yakalayıp sonuçlar almaya başlayacağız. İlk 6'yı sonuna kadar kovalayacağız. İnşallah bu hedefi yakalayacağız. Eğer bu hedefi yakalayamazsak da gelecek yıl adına kadrosuna önemli oyuncular katmış ve takımın iskeletini kurmuş bir ekip olacağız."

Kulüp içi yapılanmaya da önem verdiklerini, bu kapsamda Bülent Bölükbaşı'nın sportif direktör olarak göreve getirildiğini ifade eden Kutlu, ayrıca "scout" ekibi kurulduğunu ve Bülent Bölükbaşı yönetimindeki bu ekibin yurt içi ve yurt dışında oyuncu takip edeceğini sözlerine ekledi.

Basın sözcüsü İbrahim Açıkgöz ise kulübün medyada söylenenin aksine PTT 1. Lig ekiplerine göre normal bir bütçeyle çalışmalar yürüttüğünü, ayrıca taraftar desteğini sağlamak için önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirtti.