"Galatasaray'ın geleceğine..."

"Galatasaray'ın geleceğine..."
Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 87-80 yenildikleri maçta önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Cebeci Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, üzerlerinde çok ciddi bir baskı bulunduğunu belirterek, "Tabii ki Galatasaray Liv Hospital'ın bu noktada olmaması gerekir. Buna da eminim ki en çok taraftarımız üzülüyor. Biz de son haftalarda bunun moral bozukluğu içindeyiz. Her şeye rağmen çocuklar çok iyi konsantre oldular. Çok iyi çalışıyorlar. Bizim açımızdan önemli bir galibiyet" şeklinde konuştu.

Son hafta mücadelesinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Rönesans TED Ankara Kolejliler'le karşılaşacaklarını hatırlatan Ataman, "Bu maçı kazanıp, her şeyi yaşadığımız bu sezonda takımı play-off'a sokmak istiyoruz. Ondan sonra Galatasaray Liv Hospital'ın geleceğinin ne olacağına karar verecek olanlar tabii ki bizler değiliz" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman, sarı-kırmızılı taraftarlara çağrıda bulunarak, "Sezon boyunca bize destek olan tüm taraftarlarımızın gelecek haftaki maçta da bunu sürdürmelerini istiyorum. Geride kalan iki yılda THY Avrupa Ligi maçlarını ve Türkiye Basketbol Ligi play-off final maçlarını final havasında oynardık. Şimdi ise bu sezon play-off'a kalmak için final niteliğinde maçlara çıkıyoruz" diye konuştu.

Mücadelesinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u da kutlayan Ataman, "Özellikle Markota ve Vujacic olağanüstü bir basketbol oynadılar. Direndiler ama takımım da iyi direnç ortaya koydu ve kazanmasını bildik" değerlendirmesinde bulundu.