Galatasaray'ın çilingiri!

Video yükleniyor...

Wesley Sneijder, Mourinho sonrası İnter’in çöküşünü en çok hisseden isimlerden birisiydi. Yaşadığı sakatlıkla birlikte maç ritmini de kaybeden Hollanda’lı yıldız,2012 Ocak’ında takımdan ayrılacağını açıkladı.

Herkes Sneijder’in yeni adresinin İngiltere olacağını tahmin ediyordu. Ada basını Tottenham be Liverpool’un transferi bitirmesini beklerken, Ünal Aysal, yakın arkadaşı Moratti’yle yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşınca  Türkiye’nin gündemi de bir anda değişti.

1 hafta boyunca Sneijder’in Galatasaray’a ne cevap vereceği beklendi. İnter’le 7 buçuk milyon Euro’ya anlaşan Galatasaray, Sneijder’in de olumlu cevap vermesiyle Dünyanın sayılı 10 numaralarından birisini kadrosuna katmış oldu.

Galatasaray’a gelmeden İnter’le sadece 5 lig maçına çıkan Sneijder’in fiziksel anlamda ne durumda olduğu merak konusuydu. Zira Hollanda’lı 4 aydır maça çıkmamıştı.

33 dakika süre Aldığı karlı bir akşam Beşiktaş derbisi Wesley’in Galatasaray macerasını başlattı. 4 hafta geride kalmıştı. Sneijder, fiziksel yetersizliği nedeniyle eleştiriliyordu. Hatta o dönemde asistleriyle ön plana çıkan Drogba’nın Sneijder’in de görevini üstlendiği konuşuluyordu.

Sneijder’in ilk golü Arena’daki Orduspor maçında geldi. Kıyasıya şampiyonluk yarışında geri düşmek istemeyen Galatasaray, devreye 2-0 mağlup girmişti. Arena gerginde, kenar yönetim teker teker ihraç ediliyordu. Taraftarlar, maç nasıl dönecek derken beklenen kıvılcımı Wesley Sneijder çaktı. Hem de öle bir kıvılcım ki..

Orduspor maçının geri dönüşünü ateşleyen Sneijder, Kayseri virajında da maçın başında takımına üstünlüğü getirdi. Kritik ve zor Karabük deplasmanı ise çözülmeyi bekleyen kör bir düğüm gibiydi. Nefes nefese geçen şampiyonluk yarışında Karabük kilidini de Sneijder’le aşan Galatasaray, bitime 5 hafta kala önemli bir virajı hasarsız dönmüştü.

Galatasaray üst üste ikinci kez şampiyonluğu yaşarken Sneijder’in taktiksel anlamda nasıl yerleşmesi gerektiği çok konuşuluyordu. Selçuk İnan’la orta sahada rol paylaşımı nasıl olmalı, sol kanatta verimli olamıyor mu derken yeni sezonda Sneijder 10 numaralı formayı sırtına geçirdi. Sezona da gol ve asist yaptığı Gaziantepspor maçıyla başladı.

Fatih Terim’in gidip Mancini’nin takımın başına geçtiği periyotta Arena’da son bölüme 1-1 berabere girilen Karabükspor maçında rakibin kilidini son bölümde müthiş bir füzeyle çözen Sneijder, 8. Haftada Aslan’a nefes aldırdı. Bu maç, Mancini’nin ilk galibiyetiydi ve takım son iki haftada 5 puan bırakmıştı.

Sneijder tam ritmini bulmuştu ki Torku Konya maçının 7. Dakikasında sakatlandı ve 1 buçuk ay sahalardan uzak kaldı. Takım kadro istikrarını kaybetmişti. Mancini arayışlarına devam ediyordu ancak Sneijder’in rolü biraz daha kemikleşti.

Galatasaray tarihine geçecek Arena’daki iki perdeli Juventus maçında Sneijder’in kar ve çamur deryası arasında turu getiren golü, Hollanda’lıyı taraftarın gözünde farklı bir yere getirdi. Artık Hagi’nin yarattığı etkiyle kıyaslanan bir 10 numara, parçalı formayı terletiyordu.

Bursa maçında gövde gösterisi yapan Hollanda’lı 3 gol birden atarak taraftarın gözünün pasını sildi. Ancak ligdeki düşük ritmi Sneijder de engelleyemedi.

Takım bir yandan da kupaya odaklanmıştı. Bursaspor karşısında Atatürk stadında yarı final rövanşında 2-0 gerideki takımını 45 te ayaklandıran yıldız, Ordu maçının benzeri bir kıvılcım çakmış, takımı finale taşımıştı.

Kalan fikstürde Galatasaray için 3 hedef vardı. Fenerbahçe derbisini kazanmak, ligi ikinci bitirerek şampiyonlar ligi vizesini almak ve Türkiye kupasını müzeye götürmek. Bu 3 görevi sırtlanacak isimse belliydi Wesley Sneijder..

Derbide parçalının ateşini attığı golle körükleyen Sneijder maçın kahramanı oldu. Konya’daki Türkiye Kupası finalinde de zaferi getiren golde yine Sneijder imzası vardı. Beşiktaş’la verilen kıyasıya ikincilik yarışında ise Trabzonspor deplasmanında 2 klas gola tan Wesley, takımını şampiyonlar ligine taşıdı.

Mancini iyi bir sezon geçirmemişti ama kaçan şampiyonluk dışındaki bütün iyi senaryolar gerçekleşmişti. Tüm bunların da başrolünde Sneijder vardı.

Fenerbahçe derbisine iki bazukayla damga vuran Wesley Sneijder, Juventus maçında taraftarın kalbinde özel bir yer edinmişti. Arena’daki son iki Fenerbahçe derbisinde attığı birbirinden güzel 3 golle artık Hagi’nin tahtının en kuvvetli adayı olduğunu kanıtladı..