Galatasaray'ın borcu açıklandı!

Galatasaray'ın borcu açıklandı!
Galatasaray Kulübü'nün eylül ayı divan kurulu toplatısı, yaşanan terör olayları nedeniyle bir haftalık ertelemenin ardından yapıldı.

Galatasaray Adası'nda, divan kurulu başkanı İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Dursun Özbek'le birlikte, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özyalçın, Nasuhi Sezgin, Eşref Alaçayır, Fatih İşbecer, Tayfun Demir, Can Topsakal, İsmail Sarıkaya, Ural Aküzüm, Alper Narman ve Ali Yüce de hazır bulundu.

Yönetim kurulu üyesi Tayfun Demir, kulübün 15 Haziran 2015 tarihi itibarıyla denetimden geçmiş mali rakamlarıyla ilgili üyelere bilgi verdi.

Kulübün yıllık zararının 136,7 milyon lira olduğunu aktaran Demir, toplam borç alacak farkının ise 919,4 milyon lira (342,2 milyon dolar) şeklinde gerçekleştiğini paylaştı.

Özellikle Galatasaray Store mağazalarında önemli bir atılım içinde bulunduklarına değinen Demir, son 3 ay içinde satılan forma sayısının 250 bini geçtiğini, ek olarak 125 bin yeni forma siparişi verdiklerini aktarırken, yine son 3 aylık dönemde forma harici lisanslı ürün satışının ise 400 binin üzerinde gerçekleştiğini paylaştı.

Demir, Galatasaray Store'un geride kalan seneyi 14 milyon lira zararla kapattığını, yılın ilk 8 ayında ise 10 milyon liranın üzerinde kar yapıldığını dile getirip, yılı 120 milyon lira ciro ve 25 milyon lira kar ile kapatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Genel kurula üyelerin ilgisi düşük olurken, güncel konularla ilgili yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi.
-reklam01-