Galatasaray'dan 13 milyon TL'lik ret!

Galatasaray'dan 13 milyon TL'lik ret!
Bileklik kampanyasıyla yeni gelir peşinde koşan Galatasaray'da üye olmak için 10 bin TL vermeyi kabul eden ve başvuru yapan 500 kişiden sadece 63'ü kulübe üye kabul edildi

Tek Bilek Tek Yürek projesiyle kısa sürede milyonlarca gelir elde etmeyi hedefleyen Galatasaray yönetiminin bu projesi, taraftar cephesinde yetersiz bulunurken, taraftarlar sosyal medyada "10 TL'den bileklik alıp mı kulübü kurtaracağız? Kulübe üye alımını açın, borçlar tamamen bitsin" önerisinde bulundular. SABAH ilginç rakamlar çıkardı. İşte detayları... Sarı-kırmızılı kulüpte tüzük gereği her yıl aktif üye sayısının sadece yüzde 3'ü kadar yeni üye alımı yapılıyor; öncelik de Galatasaray Lisesi mezunları ve onların eş ile çocuklarına tanınıyor. Bu sene 'Lise' dışından alaylı olarak tabir edilen gruptan 500 başvuru oldu ancak sadece 63 şanslı kişi kulübe üye olmayı başardı. Son 5 dönem incelendiğinde 'Lise' dışından başvuru yapan bin 337 üyenin başvurusu kontenjan yüzünden kabul görmedi. Bir anlamda kulüp 13 milyon 337 bin TL ekstra geliri elinin tersiyle itti. Üstelik Galatasaray Lisesi mezunları sadece 600 TL'ye kulübe üye olurlarken, dışarıdan başvurularda bu rakam 10 bin TL. Galatasaray'da "Liseli-lisesiz ayrımı yoktur" dense de kulübe üye olan son 293 isim incelendiğinde Galatasaray Lisesi mezunu olmayanların mekteplilere göre oranı sadece yüzde 21. Son üye alımı ile birlikte Galatasaray'da üye sayısı 12 bin 129'a çıktı.

Açılışta da birlik mesajı
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in 10 bin bileklik alarak başlattığı "Tek Bilek Tek Yürek" kampanyası için eski başkan ve yöneticilerden dün destek gelmezken, Özbek, yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya'nın benzin istasyonunun açılış törenine katıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek benzincide gazetecilere kolundaki bileklikle poz verdi.

Kaynak: Sabah

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?