Galatasaray'da Jan Olde Riekerink ve Selçuk İnan dev final öncesi konuştu!

Video yükleniyor...

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi yenerek, başarılı geçmeyen sezonu telafi edebileceklerini söyledi.

Antalya Stadı'nda yarın yapılacak maç öncesinde Rixos Downtown Antalya Hotel'de düzenlenen basın toplantısına katılan Hollandalı teknik adak, sezonun final maçına çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sezonun final maçını oynayacağız. Kupayı kazanmak için ekstra bir motivasyonumuz var. Avrupa vizesi almak için kupayı kazanmamız gerekiyor. Benim hissettiğim ve oyunculardan aldığım enerji, taraftarları mutlu etmek ve onlara bir şeyleri geri ödemek istiyorlar. Bu sezon bizim için çok başarılı geçmedi. Oynayacağımız final ve kazanacağımız kupayla bunu telafi edebiliriz. Onun için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz."

Spor Toto Süper Lig'de yaptıkları Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde gösterdikleri performansa vurgu yapan Riekerink, "Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde gösterdiğimiz performansla hem oyuncuların hem de taraftarların güveni yerine geldi. Rakip takıma duyduğum bütün saygıyla söylüyorum ki; yarınki maçı kazanacağımıza ve futbolcularıma olan inancım tam." ifadelerini kullandı.

"Yarınki maç, benim geleceğimden önemli"
Sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevini yürüten Riekerink, yarınki derbinin kendi geleceğinden önemli olduğunu bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zor bir dönemde göreve geldim ve camiaya yardımcı olmaya çalıştım. Oyuncularınız size karşı açık değilse hoca olarak bir şey yapamazsınız. Onun için oyuncularımı tebrik ediyorum. Benim geleceğim ve ne yapacağım bugünün konusu değil. Tamamen yarınki final maçına odaklanmalıyız. Çünkü benim geleceğimden çok daha önemli."

Hollandalı teknik adam, basında yer alan yeni teknik adam arayışlarının takımı ve kendisini etkilemediğini anlatarak, "33 senedir futbolun içindeyim. Bu tip söylentiler her zaman vardı. Yönetimimiz benden böyle bir görev talep etti, ben de kabul ettim. Kendileri gelecek sezon için bir planlama yapıyordur. Bazı isimlerin olması normal. Bunla baş etmeyi bilmeniz lazım. Ben de bir hoca olarak bundan etkilenmedim. Kesinlikle takımım da etkilenmiyor." şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı takımda maçın sonucunu değiştirebilecek birçok oyuncunun bulunduğunu kaydeden Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sneijder 11 yaşındayken ben hocalığını yapıyordum. Kendisini uzun zamandır tanıyorum. Oyuncular için bu tip finaller heyecan vericidir. Sadece Sneijder değil, kaptanımız Selçuk da çok tecrübeli. Maçın kaderini değiştirebilecek bir oyuncu. Burada önemli olan oyuncuların içinde bulunduğumuz durum ve maçın önemiyle ilgili hissiyatı. Kulübe, taraftarlarımıza ve camiamıza geri ödememiz gereken şeyler var. Sadece iki isim değil maçın kaderini değiştirebilecek birçok isim var. Bu oyuncularımız da bu tip anlarda kendilerini göstermesi gerektiğini bilen arkadaşlarımız. Mükemmel ve özel oyuncular, takım olursa bir şeyler yapabilir. İlk günden beri buna odaklandım. Şu an takım olmayı başardığımıza inanıyorum."

Selçuk İnan: "Bizim için sezonun maçı"
Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Selçuk İnan ise, kötü bir sezon geçirdiklerini belirterek, Fenerbahçe ile yapacakları final karşılaşmasının, kendileri açısından "sezonun maçı" olacağını söyledi.

Sezonu istedikleri şekilde bitiremediklerini kaydeden milli futbolcu, "Yarın, bizim için sezonun maçı. Çok da istediğimiz şekilde sezonu bitiremedik. Kötü bir sezon geçirdik. Kötü sezonu iyiye çevirme şansımız var. Yarınki maçı kazanırsak, hem kupayı alacağız hem de çekmemiz gereken cezayı 1 yılda çekeceğiz. Çok önemli bir maça çıkacağımızın farkındayız. Tüm çalışmalarımızı yaptık. İnşallah karşılığını alırız." ifadelerini kullandı.

Son haftalarda daha iyi oynadıklarını anlatan Selçuk, "Son maçlarda istediğimiz futbolu oynayabiliyoruz. Bu da kadro istikrarından kaynaklanıyor. Takımda bir gerginlik yok ama biraz stresin ve gerginliğin olması lazım. Çünkü bizim için gerçekten çok önemli bir maç. Hem rahatız hem de konsantreyiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu sezondan çıkarabileceğimiz önemli dersler var"
Kötü bir sezonu geride bıraktıklarını anlatan Selçuk İnan, bu sezondan çıkarabilecekleri önemli derslerin olduğunu aktardı.

Büyük maçların sonucunu anlık performansların belirlediğini vurgulayan sarı-kırmızılı oyuncu, şöyle devam etti:

"İstediğiniz kadar kötü sezon geçirebilirsiniz ama büyük maçların havası başka oluyor. Bir oyuncu maçı çevirebilir. Geçen seneyi 3 kupayla bitirdik. Aslında çok daha büyük hedeflerimiz vardı ama futbolda bunlar yaşanıyor. Bizim durumumuza düşen dünya kulüpleri var. Bu sezonu iyisiyle kötüsüyle geçirdik ama bu sezondan çıkarabileceğimiz önemli dersler var. Kulüp olarak bunun üstesinden gelebilecek güçteyiz. Yarınki maç da bu kötü dönemi geçirmek için bir fırsat."

Selçuk İnan, 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe'nin sahasında kazandıkları şampiyonlukla, yarın yapacakları maçı kıyaslayarak, "İki maçı aynı yere koyamazsınız. Orada kupa kaldıracağınızı, şampiyon olacağınızı bilmek başka bir şey. Belki de bir daha yaşanmayacak. O zaman da rahattık ama tatlı bir heyecan vardı. Yarınki maç, camiayı ilgilendiren bir karşılaşma. Fenerbahçe'yi yenmenin dışında çekmemiz gereken bir ceza var. Maddi ve manevi açıdan çok önemli bir müsabaka. Kıyas yapmak çok zor ama en az 2012'deki maç kadar değerli." şeklinde görüş belirtti.

UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uymadıkları gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmelerinin kendilerini etkilediğini dile getiren Selçuk İnan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Galatasaray formasını giyen her futbolcu Avrupa'da başarılı olmak zorunda olduğunu bilir. Galatasaray'a ilk geldiğimde de Avrupa'da yoktuk ama sonrasında 4 sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik. Şu an kötü bir dönemden geçiyoruz. Bu, futbolcuları tabii ki etkiler. Alışık olduğunuz yer var, UEFA kupalarında oynamak futbolcu için çok önemli. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz ama bu bizim kulübümüz. Tekrar yukarılara taşımak ve başarıları yakalamak için elimizi taşın altına sokmamız lazım. Ben ve arkadaşlarım bunun bilincindeyiz. Bu cezayı en azından 1 yılda tamamlamak gerekiyor. Ondan sonra Galatasaray her zamanki yerinde olacaktır."

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Galatasaray

Spor Toto Süper Lig

Maç Özetleri

Puan durumu

canlı iddaa sonuçları