Galatasaray'da Arroyo şoku! "Yaptığı kabul edilemez..."

Galatasaray'da Arroyo şoku! "Yaptığı kabul edilemez..."
Galatasaray LH'de Carlos Arroyo şoku yaşanıyor. Basketboldan sorumlu yönetici  Ural Aküzüm ödemeleri yapılmadığı kulübü için ABD'ye dönmek ile tehdit eden oyuncu için bir açıklama yaptı.

Galatasaray Kulübü'nün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, Porto Rikolu yıldız oyuncu Carlos Arroyo'yla, mali konulardaki sıkıntılar nedeniyle sorun yaşandığını açıkladı.

Ural Aküzüm, sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen Arroyo'yla ilgili GSTV'ye açıklamalarda bulunurken, şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunun da bildiği gibi, tüm sporcularımıza ödemelerimizi belli bir takvim içinde yapıyoruz. Biraz gecikmeli olmakla beraber yükümlülüklerimizi eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Tüm takım ve sporcular, içinden geçtiğimiz sürecin getirdiği bu koşullara riayet edip, sahada mücadele ederken, Arroyo'nun da aynı hassasiyeti göstermesini beklerdik."

Sarı-kırmızılı takımda başarılı bir performans ortaya kolan Arroyo'nun bugüne kadar toplam 4,5 milyon dolar tutarında ücret aldığını aktaran Aküzüm, "Yöneticiler, antrenörler, oyuncular dahil, hiç kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Kulüp içinde herhangi bir isme ayrımcılık yapmamız da söz konusu olamaz. Bütün sporcularımız bizim için çok değerlidir. Ender, Sinan, Kerem ne kadar değerli ise Carlos da o kadar değerlidir. Ayrımcılık yapamayız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Davranışlarını kabul etmemiz mümkün değil"

Aküzüm, Porto Rikolu oyuncunun davranışları nedeniyle başantrenör Ergin Ataman'ın rapor verdiğini açıklayarak, şunları söyledi:

"Ergin Ataman hocamızın verdiği rapora göre Arroyo, maalesef takım içi dengeleri bozacak şekilde davranmıştır. Rest çekmesini, tehdit etmesini, 'uçak biletimi aldım, gidiyorum' gibi davranışlarını kabul etmemiz mümkün değil. Arroyo, mazereti olmamasına rağmen, dün Anadolu Efes maçına ve öncesindeki kampa gelmeyerek hata yapmıştır. Galatasaray ailesindeki herkes, Galatasaray'dan büyük olmadığını anlamalı ve bunun gerektirdiği şekilde davranmalıdır."

- "Nice büyük oyuncular geldi"

Sarı-kırmızılı idareci, Arroyo'nun tutumuyla ilgili tepkisini sürdürürken, "Galatasaray'a tarihi boyunca nice büyük oyuncu gelmiş ama bizi biz yapan değerler çerçevesinde gerektiğinde de kim olduğuna bakılmaksızın yollar ayrılmıştır" ifadelerini kullandı.

Arroyo'nun oyunculuğu ve kazandığı başarılara saygı duyduklarını anlatan Aküzüm, "Tutumu konusunda ise Ergin Ataman ile prensipler noktasında aynı görüşteyiz. Carlos'un arkadaşlarını bu yolda yalnız bırakmayacağını ümit ediyorduk. Bu ümidimizi korumak istiyoruz ama bu tutumuyla mümkün değil. Galatasaray, formasına yakışan onurlu mücadelesini, ona inanan yürekli sporcuları ve büyük taraftarıyla sürdürmeye devam edecektir" şeklinde görüşlerini aktardı.