"Galatasaray'a gol patlaması yapabiliriz"

"Galatasaray'a gol patlaması yapabiliriz"
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, dev derbi öncesi Akşam Gazetesi yazarı Alaattin Metin’e konuştu.

Kartal'ın, Galatasaray derbisi öncesi 'Çok gol pozisyonuna giriyoruz, atamıyoruz. Burada bir şanssızlık, tutukluk var. Dilerim, G.Saray maçında beklediğimiz gol patlamasını yaparız. Sow ile Emenike arka arkaya bir gol atsa, eski günlerine gelecekler. Ben bu şanssızlığımızı bu maçta kıracağımıza inanıyorum, taraftar da inansın" dediği belirtildi.

Ayrıca sarı-lacivertli takımın teknik direktörünün, Cuma günü kurban keseceklerini söylediği aktarıldı.

İşte Akşam Gazetesi'nde yer alan o haber...

Galatasaray maçından önce F.Bahçe’nin ruh halini merak ediyordum. Konya maçından dönerken takımın uçağı cenaze evi gibiydi. Başkan Aziz Yıldırım’ın Teknik Direktör İsmail Kartal’ın yardımcılarının, futbolcuların ağzını bıçak açmıyordu. Hepsinin kafası önünde, “Bize ne oldu?” der gibi düşünceliydiler.

Mersin’e giderken ise uçakta o Konya dönüşündeki kasvetli havalının dağıldığını, uzaya atılan füze gibi hepsinin pazar günkü maça kilitlendiğini gördüm.

GÜVEN VE MAÇ BİTİNCİYE KADAR DESTEK

4 maçta kaybedilen 7 puan için takımın neredeyse tamamı “Şaka gibi” diyordu ama şimdilik onun üzerini külle örtmüşler. “Çıkış yolunu, kafaları tekrar yukarı kaldırmayı, eski günlere dönmek için beyaz sayfa açmayı” G.Saray maçıyla yapacaklarına inanıyorlar. Bunun “Son şans “ olduğunun herkes bilincinde. Tek istekleri: “Güven ve maç bitinceye kadar destek.”

İsmail Kartal’ın selamlaşmadan sonra ilk sözü, “Bu maçların havası farklı olur” oldu. Önce futbolcu, sonra da teknik sorumlu olarak kötü günleri de, krizlerden nasıl çıkıldığını da çok yaşamıştı. Hele böyle maçların diriliş için ne kadar önemli olduğunu da görmüştü. Kartal, işte bu birikimle şunları söyledi:

KİMSE BİZE “KONDİSYONU YOK” DİYEMEZ

“Biz iyi top oynuyoruz. Bunu futbolcularım da ben de biliyorum. Hatta bizi izleyen birçok kişi de söylüyor. Sıkıntımız çok gol pozisyonuna giriyoruz, atamıyoruz. Burada bir şanssızlık, tutukluk var. Dilerim, G.Saray maçında beklediğimiz gol patlamasını yaparız. Bu takım için kimse ‘Güçsüz, kondisyonu yok’ diyemez. Sow ile Emenike arka arkaya bir gol atsalar, moralleri düzelecek, eski günlerine gelecekler. Ben bu şanssızlığımızı bu maçta kıracağımıza inanıyorum, taraftar da inansın. G.Saray maçını da alacağımız bir galibiyet bizim eski günlere dönüşümüzü sağlayacak. “

KARTAL’DAN 3 EMİR

SAKİN OL, KART GÖRME, HAKEMLE KONUŞMA

İsmail Kartal’ın futbolculardan G.Saray derbisine yönelik tek isteği var. O da sakin ve sabırlı olmaları, oyun disiplininden kopmamaları. Kart görecek hareketlerden kaçınmaları. Hakem ile hiçbir şekilde diyaloğa girmemeleri. Yani, Sadece maça konsantre olmaları.

ATAMIYORSAN ATTIR

İsmail Kartal’dan golcülere: Bu maç sizin doğum gününüz olacak. Şunu unutmayın, G.Saray maçında gol atmak kadar attırmak da önemli.

Mersin  deplasmanına çıkmadan önce İsmail Kartal’ın Sow, Emenike, Kuyt ve Webo ile dörtlü toplantı yaptığını duydum. Onlara şunu söylemiş: “ Kaliteniz belli. Bir gün patlama yapıp eski günlerinize döneceğinize yürekten inanıyorum. O gün bugün olmalı. Eskiyi, kaçan golleri unutun. Sakin olun. Sadece maça konsantre olun. Bu maç sizin doğum gününüz olacak. Şunu unutmayın, Galatasaray maçında gol atmak kadar attırmak da önemli.”

İsmail Kartal, bu noktada Konya maçında Sow’un üzerine gelen kaleciyi görüp, şut atmak yerine boşta bulanan Webo’ya pas vermesini ima etmiş olabilir.

CUMA GÜNÜ KURBAN KESECEKLER

“Bu kadar çok gol kaçmasına karşın bir kurban kesmeyi, kan akıtmayı düşünüyor musunuz?” diye sordum. Cuma günü keseceklerini söylediler.

Futbolculara baktım. Hepsinin aklında G.Saray maçı var. Birbirlerine kenetlenmişler. Muhtemelen bugün kampa girecekler. Hepsi istiyor. Dargın, küskün yok. Birbiri ile konuşuyorlar. Maç öncesi kamp sürecinde birbirleri ile daha iyi kaynaşacaklarını söylüyorlar. Hatta takımın ağabeyleri, ailece kaynaşmak için “eşleri, çocukları ile bir akşam yemeği organize etmeyi” bile planlıyorlar.

Kafam hep bu kadar çok gol kaçırmaya takılıyor. “Bir kurban kesmeyi, kan akıtmayı düşünüyor musunuz?” diye soruyorum. Onu da Cuma günü yapacaklarını söylüyorlar.

DİEGO'YU ÇOK İYİ BULDUM

Yabancı futbolcuların yemek kültürlerine hayranım. Yemekten sonra masadan hemen kalkmıyorlar. Çaylarını, kahvelerini içip en az yarım saat bir birleri ile sohbet ediyorlar. Şakalaşıyorlar. Ben havayı çok iyi buldum. Özellikle Diego’yu...

2 GÜNLÜK SOHBETTEN 3 SONUÇ


Bizdeki defans hiçbir takımda yok

İki günlük gözlem ile teknik kadro ve futbolcularla yaptığımız sohbetlerden şunu anladım:

1-“Bizdeki defans Türkiye’de hiçbir takımda yok. Orta sahamız da öyle. Biz gol yemeyiz. Futbol şansı biraz yanımızda olsun, Emenike ile Sow patlama yapar” diyorlar.

2-Beraberliği ise düşünen yok. Hepsinin kafasında şampiyonluk yarışına ortak olmak için galibiyet var.

3-G.Saray’dan alınacak üç puan ile de eski güzel günlere dönüp şampiyon olacaklarına inanıyorlar.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Fenerbahçe

Fb haberleri

Canlı maç izle