Aslan turu şovla attı

Aslan turu şovla attı



Ziraat Türkiye Kupası'nda son şampiyon Galatasaray çeyrek final biletini şovla aldı. Burak Yılmaz 1 gol 1 asistle sahalara döndü, Wesley Sneijder'in iki müthiş golle Arena'yı ısıttı, sarı kırmızılar taraftarına zirve yarışı için yeniden umut dağıttı.

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur mücadelesinde Galatasaray, Torku Konyaspor'u 4-1 mağlup etti.

Devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığın ardından, ligin 17. haftasındaki Çaykur Rizespor maçının 77. dakikasında oyuna dahil olan, ağrılarının tekrar etmesi üzerine 3 dakika sonra çıkmak zorunda kalan Burak, formasından uzak kaldığı 4 maçın ardından yeniden sahalara dönmüş oldu.

Sarı-kırmızılı ekibin çalıştırıcısı Hamzaoğlu, Torku Konyaspor karşısında yaptığı bazı kadro değişikleriyle de dikkati çekti. Önemli oyuncularından birçoğunu ilk 11'de sahaya süren Hamzaoğlu, as kadrosundan bazı oyuncularını yedek soyundurup bazılarını ise kadroya almadı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından ilk 11'de sahaya sürülen Burak, kısa süre sahada kaldığı Çaykur Rizespor müsabakasından sonra ligde Bursaspor ile Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Eskişehirspor ve FBM Makina Balçova Yaşamspor karşılaşmalarında oynayamamıştı.

İlk 45 dakikada seyirciler Arena'da futbola ve gole doydu. 10. dakikada Yasin'in getirdiği topta Burak Yılmaz müthiş bir vuruşla Konyaspor ağlarını havalandırdı. 16. dakikada bu kez sahne Wesley Sneijder'indi. Hollandalı yıldız ceza sahası dışından kaleye bir füze yolladı ve fark ikiye çıktı. 21. dakikada konuk takım umutlandı. Ceza sahası dışında kazanılan frikikte topun başına gelen Marica, Sinan Bolat'ı avladı: 2-1

Sarı kırmızılılar golden sonra bir süre bocalasa da 34. dakika Wesley Sneijder, ilk golü kadar güzel bir vuruşla farkı yeniden ikiye çıkardı. Bu golden sonra iyice rahatlayan Aslan, 45. dakikada Olcan'ın attığı golle Konyaspor'un direncini kırdı.

İkinci yarıda oyunu rölantiye alan Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı ve kupada çeyrek finale yükseldi.

GALATASARAY - TORKU KONYASPOR:4-1
STAT: TT Arena
HAKEM: İlker Meral

GALATASARAY: Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Chedjou, Koray Günter, Olcan Adın, Bruma, Selçuk İnan, Melo (Dk. 75 Dzemaili), Yasin Öztekin (Dk. 66 Hamit Altıntop), Sneijder, Burak Yılmaz (Dk. 55 Pandev)
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

TORKU KONYASPOR: Felgueiras, Ali Turan (Dk. 70 Hasan Kabze), Kokalovic, Selim Ay, Mehmet Uslu, Kenan Özer, Ali Çamdalı (Dk. 69 Ömer Ali Şahiner), Mehmet Güven, Djalma, Mahlangu (Dk. 69 Torje), Marica
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 10 Burak Yılmaz, Dk. 16 ve 34 Sneijder, Dk. 45 Olcan Adın (Galatasaray), Dk. 20 Marica (Torku Konyaspor)
SARI KART: Ali Turan (Torku Konyaspor)

-reklam01-