Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'den Lazio yorumu

Video yükleniyor...

Lazio-Napoli maçını takip eden Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Dündar Keşaplı'ya açıklamalarda bulundu.

Soru:
Lazio'yu nasıl buldunuz?
Lazio kurada çıktıktan sonra aşağı yukarı 8-9 maçını izledik. Her maçı en az 3-4 değişik futbolcuyla devam ettirdi. Yani bu maçlarda, benim takip ettiğim kadronun bize karşı oynama şansı belki yüzde 60. Ama bütün bunları değerlendireceğiz. 8-9 maçlık periyotta kullandığı bütün oyuncuları takip ediyoruz. Neticede İtalya liginin iyi takımlarından birisi. Belki bu akşam ilk yarıda iyi bir oyun ortaya koymadı ama Lazio'yu biz ne bu maçla ne bundan evvelki maçlarla ilgili tek maç üzerinden değerlendiremeyiz. Dolayısıyla bizim amacımız, burada turu geçecek hem İstanbul'da hem Roma'da ortaya koyacağımız futbol alacağımız sonuç. Çekişmeli iki tane maç bizi bekliyor diyebilirim. Galatasaray olarak üzerimize düşeni yaparız.

Soru: Yüzde 51 şans dersiniz hep bu sefer değişti mi?

Yok değişmez. Tek maçlarda bizim Galatasaray olarak hep odur. Lazio'ya karşı da odur. Yani zorlu maçlar olacak ama neticede bizim her maç öncesi özellikle tur maçlarında düşündüğümüz şeyde ortaya koyacağımız olaydır.

Biz Lazio'nun genel durumunu değerlendiriyoruz. Son maçla ilgili birtakım veriler elde ediyoruz. Onun dışında biz Galatasaray olarak hedefimizin ne olduğunu biliyoruz.

Soru:(GS'nin men edilme riski)  UEFA'nın kararı Şubat'ta açıklanacak?

Valla biz öyle bir kararın zor çıkacağı kanaatindeyiz. Ama neticede UEFA kendi kriterlerine göre karar verecektir. Yani Galatasaray olarak yönetimimiz hep UEFA'nın istediği kriterlere uygun iyi niyetli yaklaşımları gösteriyor. Neticede idari bir durumdur. Tabiki, olumsuz bir karar çıkarsa bizim psikolojik olarak etkilenmemiz mümkün değildir

Soru: Takımınızda neden memnun, neden memnun değilsiniz?

Cevap: Attığımız gollerden memnunuz tabi. Yediğimiz gollerden memnun değiliz. Onu özellikle Lazio maçlarında son derece dikkatli kullanmak mecburiyetindeyiz. Yani ofansif gücümüze güç katarak, defansif hatalarımızı da asgariye indirerek bu turu oynamak mecburiyetinizdeyiz.

Soru: Sürekli nisan ayında görüşürüz diyorsunuz. Bu söyleminizin arkasında mısınız?

Cevap: Gayet tabi. Ben takımımın hangi grafikte olduğunu en sağlıklı grafiğin o aylarda olacağını düşünüyorum. Söylemimiz devam ediyor.

Bu arada Lazio’nun 2-0  kaybettigi  maçta da yaşanan ırkçılık olaylarının hedefinde bu defa Napoli’lı oyuncu Kalidou Koulibaly  vardı.

Geceye damgayı vuran Laziolu taraftarların ırkçılık davranışlarıyla ilgili teknik direktör Mustafa Denizli  şu şekilde konuştu: Bütün Avrupa bu tur davranışlarla ilgili önlemler alıyor, ama taraftarı bu manada susturmak tribünlerde bunu durdurmak zaman zaman mümkün olmuyor. Yaşanan  bu olay sonrası maçın hakemi o noktada en doğru kararı   hemen maçı durdurararak anons ettirmekle vermiş oldu.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?