Şampiyon Galatasaray

Şampiyon Galatasaray







Galatasaray şampiyonluğunu ilan etmek için çıktığı Sivas maçında istediğini aldı, toplamda 19. kez mutlu sona ulaştı. Peşpeşe 2. şampiyonluğunu elde Aslan, şampiyonluk sayısında Fenerbahçe'yi geride bıraktı. Fatih Terim ise Galatasaray ile 6. zaferini elde etti.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Sivasspor'u 4-2 mağlup ederek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Sivaspor maçına Galatasaray, ilk 11'de iki değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımda, ligde son oynanan Gaziantepspor maçına ilk 11'de çıkan isimlerden Dany ve Yekta Kurtuluş, Sivasspor mücadelesinin yedekleri arasında yer aldı. Dany ve Yekta'nın yerine ilk 11'de sakatlığı geçen Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ve Gökhan Zan görev yaptı.

Tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Galatasaray'ın golü bulması gecikmedi. 8. dakikada Burak'ın düşürülmesiyle kazanılan frikikte topun başına geçen Selçuk İnan, Arena'yı ayağa kaldırdı. Sivasspor'a ilk yarıda şans tanımayan Terim'in öğrencileri Burak ve Drogba ile girdiği fırsatları değerlendiremedi. Ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda Galatasaray, Sivasspor'un üstüne adeta kabus gibi çöktü. 53. dakikada sahneye çıkan Burak Yılmaz farkı ikiye çıkardı, taraftar şampiyonluk şarkılarını söylemeye başladı. 60. dakikada kaptan Selçuk İnan sezonun en güzel gollerinden birini kaydederken, bütün Arena bu golü ayakta alkışladı.

75. dakikada sahneye yine Burak çıktı,kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti. 81. dakikada Kadir'in enfes golü skoru belirledi...

89. dakikada bir pozisyonun ardından sarı kart gören ve itirazlarını sürdüren Umut Bulut kırmızı kart gördü.  Ve derbi öncesi cezalı duruma düştü.

Böylece Galatasaray 68 puana yükseldi ve Fenerbahçe'yle olan puan farkını 10'a çıkardı.

GALATASARAY-SİVASSPOR: 4-2
STAT: TT Arena
HAKEM:Fırat Aydınus


GALATASARAY: Muslera(Dk. 80 Eray), Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Hamit(Dk. Umut), Melo, Selçuk, Sneijder(Dk. 56 Amrabat), Burak, Drogba  
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SİVASSPOR: Borjan, Erhan, Navratil, Rajnoch, Ziya, Grosicki, Mehmet Nas(Dk. 56 Hayrettin), Erman(DK. 76 Cihan), Kadir, Aatif, Eneramo
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GOLLER: DK. 8 ve 61 Selçuk İnan, Dk. 53 ve 75 Burak, Dk. 80 Kadir, Dk. 90+2 Cihan

SARI KARTLAR: Grosicki, Melo, Umut