El ele yarı finale!

El ele yarı finale!

undefined

Galatasaray
, MP Antalyaspor ile golsüz berabere kaldı, rakibiyle birlikte yarı finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'ndaki son maçta Galatasaray, kendisi gibi yarı finale çıkmayı daha önce garantileyen Medical Park Antalyaspor'u konuk etti.

Roberto Mancini sahaya yeni transferler ağırlıklı genç bir kadroyu sürerken, Spor Toto Süper Lig'de son oynanılan ve 3-0 kazanılan Eskişehirspor maçından hiçbir futbolcuya Medical Park Antalyaspor karşısında ilk 11'de forma vermedi.

Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehirspor maçında ilk 11'de forma giyen Fernando Muslera, Felipe Melo, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Alex Telles, Burak Yılmaz, Aurelien Chedjou, Hakan Balta ve Sabri Sarıoğlu'nu kadroya almayan Mancini, İzet Hajrovic ve Ceyhun Gülselam'ı da yedek soyundurdu.

Didier Drogba'nın kadroda bulunmadığı Galatasaray'da; Hamit Altıntop, 170 gün sonra bir maçın 18 kişilik kadrosunda yer aldı. Cim Bom'un ara transferde renklerine kattığı genç oyuncu Oğuzhan Kayar, sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıktı.

Karşılaşma ise durgun başladı. İlk yarıdaki tek ciddi tehlikenin 33. dakikada gelmesi ise ilk yarının özeti gibiydi. Bu dakikada Semih Şentürk'ün cezasahası dışındaki sert şutu, kaleci Aykut'tan döndü. Seddar, önünde bulduğu topu kaleye göndermek istedi, bu kez araya giren Eboue, tehlikeyi uzaklaştırdı.

İlk yarı bu skorla sonra ererken 2. yarıya Galatasaray daha hızlı başladı. 56'da Ümit Gündoğan'ın şutu yan ağlarda kalırken; 60'da ise Berk İsmail'in şutu Fornezzi'de kaldı. Hamit Altıntop, 67. dakikada Umut Gündoğan'ın yerine oyuna girerken, uzun bir süre sonra resmi bir maçta forma giydi.

73'üncü dakikada Burdisso, Emre'nin pasında altıpas ön çizgisi üzerinde topu önce kontrol edip ardından şutunu çekti, kaleci Fornezzi gol izni vermedi. Fornezzi, aynı dakikada sakatlığı nedeniyle yerini Ozan'a bıraktı.

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi.

Galatasaray puanını 11'e çıkarıp yarı finale çıktı. Sarı-kırmızılılar yarı finalde Bursaspor'un rakibi oldu. Puanını 12 yapan MP Antalyaspor ise yarı finale lider çıktı. MP Antalyaspor ise Eskişehirspor'la eşleşti.

(Ligtv.com.tr)

GALATASARAY: 0 -MP ANTALYASPOR: 0

STAT
: Atatürk Olimpiyat
HAKEM: Suat Arslanboğa

GALATASARAY: Aykut, Salih, Koray, Emre Can (Dk. 67 Burdisso), Eboue, Umut Gündoğan (Dk. 67 Hamit Altıntop), Yekta, Emre Çolak, Ontivero, Oğuzhan, Berk İsmail
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

MP. ANTALYASPOR: Fornezzi (DK. 73 Ozan), Giray, Koray, Musa Nizam, Boum, Köksal (Dk. 58 Tita), Uğur, İbrahim (DK. 67 Serkan Balcı), İsaac, Semih, Seddar
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba