Arena'ya huzur geldi!..

Arena'ya huzur geldi!..
Galatasaray, bu sezon evindeki ilk galibiyeti Gaziantepspor karşısında buldu. Sarı kırmızılılar, 2-1'lik galibiyetle derbi haftasını çok iyi değerlendirmiş oldu

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantepspor'u ağırlayan Galatasaray'ın ilk 11'inde, tek değişiklik oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son oynadıkları Trabzonspor karşılamasının ilk 11'inde, sakatlığı bulunan Burak Yılmaz dışında değişikliğe gitmedi. Burak Yılmaz'ın yokluğunda Hamzaoğlu, forvet hattında Umut Bulut'a görev verdi. Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'e karşı oynadığı müsabakaya ilk 11'de başlayan ancak henüz ilk yarıda oyundan alınan Emre Çolak, Gaziantepspor maçının yedekleri arasında yer aldı. Süper Lig'in 4. haftasında Konyaspor ile yapılan maçta sakatlık geçiren Aurelien Chedjou, tedavisinin tamamlanması sonrası yeniden maç kadrosuna girdi.

Gaziantepspor'un Galatasaray karşısına çıktığı 18 kişilik kadroda tanıdık bir isim dikkati çekti. Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında Gaziatepspor'a kiralık olarak verdiği genç oyuncu Muhammed Alperen Uysal, bu müsabakanın yedekleri arasında yer aldı.

Galatasaray, maça nce baskıyla başladı ama bu baskıdan çıkan konuk takım ilk atağında golü buldu. 9. dakikada Muhammet'in kafayla indirdiği topu Chibuike içeri çevirdi, Semih'i geçen topa dokunan Muhammet Gaziantepspor'u öne geçiren isim oldu. Bu gol Muhammet Demir'in TT Arena'daki 5. maçında 3. golü olarak kayıtlara geçti. Ancak bu gole Galatasaray çok çabuk yanıt verdi. 11. dakikada Podolski'nin nefis pasıyla başlayan pozisyonda Denayer'in ortasına kafayı vuran yine Alman golcü oldu ve skora dengeyi getirdi. Bu gol Poldi'nin Süper Lig'deki 3. golü oldu.

 
Golden sonra Gaziantepspor uzun toplarla Muhammet'i buluşturmayı hedefledi ve bu planla rakibini eksik yakalamayı başardı ancak önemli bir pozisyon yakalayamadı. Galatasarary ise hücum alanında kısa paslarla etkili olmaya çalıştı ve 3 net fırsatta Yasin ve Umut'la golleri bulamadı. Devre böylece 1-1 sona erdi.

 

İkinci yarıda Galatasaray baskısı vardı. Gaziantep'in ilk bölüme toparlanamamasını fırsat bilen Galatasaray, 55. dakikada Hakan Balta'nın defansın arkasına attığı muazzam pası gole çeviren Umut Bulut'la öne geçmeyi başardı. geçen sezonun son haftasında Rize ağlarını havalandıran Umut böylece 7 hafta sona golle buluşmuş oldu.

 

Kalan bölümde çok önemli fırsatlar yakalayan Galatasaray bunları kullanamadı. Karşılaşmada bu sonuçla 2-1 sona erdi. Galatasaray, bu galibiyetle evinde bu sezon ilk kez kazanmış oldu. Puanını 11'e çıkaran sarı kırmızılıar, böylece Beşiktaş-Fenerbahçe maçının olduğu haftayı çok iyi değerlendirmiş oldu.



GALATASARAY - GAZİANTEPSPOR
: 2-1

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Alper Ulusoy

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Carole, Rodriguez, Bilal Kısa, Podolski (Dk. 78 Sinan Gümüş), Sneijder (Dk. 89 Emre Çolak), Yasin Öztekin (Dk. 73 Jem Paul Karacan), Umut Bulut
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Barış Yardımcı, Vranjes, Elyasa Süme, Mehmet Sedef, Erdem Şen, Abuda (Dk. 75 Putsila), Orkan Çınar (Dk. 61 Mustafa Durak), Chibuike, Larsson (Dk. 85 Ferhad Ayaz), Muhammet Demir
TEKNİK DİREKTÖR: Mutlu Topçu

GOLLER: Dk. 9 Muhammet Demir (Gaziantepspor), Dk. 11 Podolski, Dk. 56 Umut Bulut (Galatasaray)
SARI KARTLAR:
Dk. 16 Larsson, Dk. 29 Chibuike (Gaziantepspor), Dk. 19 Semih Kaya, Dk. 37 Rodriguez, Dk. 68 Podolski, Dk. 83 Umut Bulut (Galatasaray)