Derbide Aslan güldü!/Özet

Video yükleniyor...

Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftasındaki derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker'i 72-62 yenen Galatasaray Liv Hospital, ligde 6. galibiyetini elde etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan maçı, başından sonuna kadar üstün götüren sarı-kırmızılılar, önemli bir galibiyete imza attı.
Fenerbahçe Ülker, skorda hiç öne geçemediği mücadelede, bu sezonki 3. yenilgisini yaşadı.
Sarı-lacivertliler, bu sezon deplasmanda çıktığı 6. maçında ise 3. yenilgisi aldı. Fenerbahçe Ülker, ligde deplasmanda oynadığı son 3 maçı da kaybetti.

- Galatasaray Liv Hospital, rövanşı aldı

Galatasaray Liv Hospital, bu galibiyetle Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın rövanşını aldı. Sezon başında Samsun'da oynanan kupa maçında Galatasaray Liv Hospital'i 64-62 yenen sarı-lacivertliler, bu kez rakibine boyun eğdi.

 - Bogdanovic, etkisiz kaldı

Fenerbahçe Ülker'in skorer oyuncusu Bojan Bogdanovic, Galatasaray Liv Hospital karşısında etkisiz kaldı.

Maç boyunca etkisiz bir görüntü ortaya koyan Bogdanovic, hücumlarda istediği şutları atamadı.

THY Avrupa Ligi'nde geride kalan ilk 8 haftada en skorer oyuncu olan Bogdanovic, derbi maçta, rakip potada sadece 8 sayı buldu. Tecrübeli oyuncu, bu sayıların 6'sını son çeyrekte kaydetmesine rağmen, takımının maça ortak olmasını sağlayamadı.

- Fenerbahçe Ülker, 62 sayıda kaldı

Fenerbahçe Ülker, bu sezon oynadığı 22. resmi maçında, en az sayı attığı müsabakayı yaşadı.

Bu sezon ligde Galatasaray Liv Hospital maçına kadar en az 77, THY Avrupa Ligi'nde 75, Spor Toto Türkiye Kupası'nda ise 74 sayı kaydeden sarı-lacivertliler, derbi maçta 62 sayıda kaldı.

- Sarı-kırmızılılar, sevincini taraftarıyla paylaştı

Galatasaray Liv Hospital oyuncuları, derbide aldıkları galibiyetin sevincini maçtan sonra taraftarlarıyla yaşadı.

Saha ortasında toplanarak büyük sevinç yaşayan sarı-kırmızılı basketbolcular, daha sonra taraftarlarının yanına gitti. Takımını alkışlayan taraftarlar, maç bitiminde uzun süre salonda kalarak, sevinç gösterilerinde bulundular.

- Mirsad Türkcan'a tepki

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe Ülker Menajeri Mirsad Türkcan'a tepki gösterdi.

Taraftarlar, maçın 3. çeyreğinde Fenerbahçe Ülker'in aldığı bir mola sırasında Türkcan'ın aleyhinde tezahüratlar yaptı. Mirsad Türkcan, aleyhine yapılan tezahüratlara, tribünlere doğru bakarak tepki verdi.

- Ender Arslan'dan 18 sayı

Ender Arslan, attığı 18 sayı ile Galatasaray Liv Hospital'in galibiyetinde önemli rol oynadı. 

Sarı-kırmızılıların milli basketbolcusu Ender, oyuna sonradan girdiği maçı, 12'de 9 isabetle tamamladı. Ender, maç boyunca 4 asist yaptı, 3 ribaund aldı. Sarı-kırmızılılarda Bonsu ve Macvan da 10 sayı kaydederek çift hanelere ulaştı.

Fenerbahçe Ülker'de Bjelica 18, McCalebb ise 13 sayı ile oynadı.

MAÇA YOĞUN İLGİ
Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftasında Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan derbi maça, sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta tribünleri dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi takımlarına büyük destek verdi. Taraftarlar, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman  ve oyuncuları tribünlere çağırarak alkışladı.

Taraftarlar ısınmak için sahaya çıkan Fenerbahçe Ülker'in basketbolcuları ve teknik heyete büyük tepki göstererek, aleyhte tezahüratlar yaptılar.

Müsabakayı kulüplerin anlaşması gereği sarı-lacivertli taraftarlar, tribünden izleyemedi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi, takımların kenar yönetimlerinin arkasında bulunan tribünü boydan boya kaplayan Galatasaray Kulübü logolu "ultrAslan" yazılı dev bir bayrak açtı.

BAŞKANLAR MAÇA GELMEDİ

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki derbi maçta, her iki kulübün de başkanı yer almadı.

İki kulübün yöneticileri, maçı protokol tribününde beraber izledi. Galatasaray Kulübü'nü, ikinci başkan Özkan Olcay, yönetim kurulu üyeleri Sedat Doğan ve Necati Demirkol ile İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan temsil etti.

Fenerbahçe Kulübü'nü temsilen ise yöneticilerden Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Özokur ile Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Haker salonda bulundu.

 
İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Derbi maçta Galatasaray Liv Hospital'da 4, Fenerbahçe Ülker'de ise 2 oyuncu sakatlıklarından dolayı forma giyemedi.

Bu sezon sakatlıklardan canı fazlasıyla yanan Galatasaray Liv Hospital'da, Gordon sezonu kapatmıştı. Sarı-kırmızılılarda, Jawai, Markoishvili ve Ersin Dağlı da yaşadıkları uzun süreli sakatlıklardan dolayı, derbi maçta takımlarını yalnız bıraktı. Başantrenör Ergin Ataman, yabancı sınırlamasından dolayı Henry Domercant'a kadroda yer veremedi.

Fenerbahçe Ülker'de ise sezon başından beri sakatlıkları bulunan İlkan Karaman ile Oğuz Savaş, kadroda yer alamadı. Başantrenör Zeljko Obradovic, yabancı kontenjanı nedeniyle Gasper Vidmar'ı da 12 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

Karşılaşmaya Galatasaray Liv Hospital, Arroyo, Hairston, Cenk Akyol, Macvan, Furkan Aldemir; Fenerbahçe Ülker ise Kenan Sipahi, Preldzic, Kleiza, Bogdanovic, Zoric ile başladı.