Arena'da Wesley Sneijder'in gecesi

Arena'da Wesley Sneijder'in gecesi





Sezonun ilk derbisini kazanan Fenerbhaçe'yi 2-1 yenen Galatasaray oldu. Maça damga vuran ise 87 ve 90+1'de iki nefis gol atan Sneijder oldu.
 
 Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk büyük derbisi nefesleri kesti. Haftaya 10'ar puanla giren Galatasaray'la Fenerbahçe'nin TT Arena'daki karşılaşmasında iki takım da kazanarak moral bulmak ve zirve yarışında darbe almamak için sahadaydı.
 
Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray'da Burak Yılmaz ilk 11'de sahaya çıktı. Tedavisi nedeniyle sarı-kırmızılı takımın yalnızca dün yaptığı son idmana katılabilen Burak, yoğun tedavi sürecinin ardından bu önemli karşılaşmada sahadaki yerini aldı. Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisine takımını iki değişiklik yaparak çıkardı. Ligde son oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11'inde bulunan Alex Telles ve Yasin Öztekin, Fenerbahçe karşısında İtalyan teknik adamın tercihleri arasında yer almadı. Prandelli, bu iki oyuncuyu ilk 18'e almazken, yerlerine ilk 11'de Veysel Sarı ile Blerim Dzemaili'ye görev verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise  derbi maçta görevlendirdiği Meireles'e 4 maç, Emenike'ye de 2 maç sonra ilk 11'de yer verdi. Sarı-lacivertli takımın teknik patronu, ligde son 4 maçtır ilk 11'de yer verdiği Diego'yu yedek bırakırken, bu futbolcunun yerine orta alanda Meireles'i görevlendirdi. Meireles sakatlığının ardından 4 maç sonra derbide sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin ligde son iki maçına yedekler arasında başlayan Emenike, Galatasaray derbisinde 11'e girdi. Bekir İrtegün'ün kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle takımın iki yabancı stoperi, mücadeleye beraber başladı. Ligin 5. haftasında Bekir'in kırmızı kart gördüğü Torku Konyaspor maçına Kadlec ilk 11'de başlamış, Alves ise 64. dakikada oyuna girmiş ve iki futbolcu ilk kez aynı anda sahada yer almıştı.
Belindeki sorun nedeniyle A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile yaptığı 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının aday kadrosundan çıkarılan Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, tedavisinin ardından derbide görev yaptı.

Karşılaşmaya etkili başlamak isteyen Galatasaray, ilk dakikalarda Fenerbahçe kalesine kanatlardan geliştirdiği ataklarla tehlike yaratmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı ve oyun temposunu da çabuk kaybetti. Rakibi karşısında orta sahayı geçmekte zorlanan sarı-kırmızılı takımın bu bölgede kaybettiği toplar da kalesine tehlike olarak döndü. Galatasaray'ın ilk dakikalardaki baskısını çabuk kıran Fenerbahçe, orta alanda topa sahip olarak oyunu rakibinin sahaya yığmaya çalıştı. Özellikle kanatları Kuyt ve Alper ile iyi kullanan sarı-lacivertli takım, ileride Emenike ile gol arayışına girdi. Etkili savunmasıyla ilk yarıda rakibine neredeyse pozisyon vermeyen Fenerbahçe, hücumda ise yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve soyunma odasına 0-0 berabere gitti.

Özellikle Emenike ilk 45 dakikada sarı kırmızılı defansı zorlayan isim oldu. Galatasaray ise uzaktan şutlar dışında etkili olamadı.

İkinci yarıya Glatasaray çok net bir fırsatı kaçırarak başladı. Olcan'ın pasında Sneijder sert vurdu ve Volkan çıkardı. 53. dakikada ise Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Alves, Galatasaray yarı alanında Dzemaili'ye yaptığı faul sonrası direkt kırmızıkart gördü ve taımını 10 kişi bıraktı. İki dakika sonra Olcan'ın nefsi şutu direkten döndü ve Galatasaray öne geçme fırsatını kullanamamış oldu. 10 kişi kalan Fenerbahçe Kadlec ile net bir fırsatı kullanamadı.

Galatasaray, aradığı golü 87. dakikada buldu. Sneijder ceza sahası dışından nefsi bir şutla Volkan Demirel'i avlamayı başarıd ve takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın yıldızı Sneijder 90+1'de muhteiem bir gol daha atarak farkı ikiye çıkardı. uzatmanın son anlarında ise Alper skoru 2-1 olarak belirledi.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan  Galatasaray puanını 13'e çıkarırken, Fenerbahçe 10 puanda kaldı.

Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 1

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Tarık Çamdal, Melo (Dk. 87 Hamit Altıntop), Selçuk İnan, Dzemaili (Dk. 66 Umut Bulut), Olcan Adın (Dk. 82 Emre Çolak), Sneijder, Burak Yılmaz

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 34 Selçuk Şahin), Meireles, Alper Potuk, Kuyt (Dk. 87 Sow), Emenike (Dk. 61 Hasan Ali Kaldırım)

Goller: Dk. 88 ve 90+1 Sneijder (Galatasaray), Dk. 90+5 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 53 Alves (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45+2 Selçuk İnan, Dk. 76 Olcan Adın (Galatasaray), Dk. 67 Selçuk Şahin, Dk. 75 Kuyt (Fenerbahçe)