Galatasaray'ın bitmeyen kabusu

Galatasaray'ın bitmeyen kabusu

undefined







Galatasaray, Atalyaspor karşısında son haftalardaki şoku tekrar yaşadı. 3 kez öne geçen sarı krımızılıar, 90+3'te yediği golle karşılaşmadan 3-3 beraberlikle ayrıldı ve yıkıldı.

Galatasaray'da kaleci antrenörlüğü görevini 5 sezondur sürdüren Taffarel, "nöbetçi teknik direktör" olarak bir kez daha takımın başında görev yaptı. Daha önce 2013-2014 sezonunda Fatih Terim'le yolların ayrılmasının ardından ligdeki Çaykur Rizespor karşılaşmasında takımında başında yer alan ve 1-1 beraberlik elde eden Brezilyalı antrenör, geride kalan sezon Cesare Praldelli'nin gönderilmesi sonrası Gaziantepspor deplasmanında sarı-kırmızılı takımı idare etmiş, bu müsabakayı ise Galatasaray 1-0 kazanmıştı.

Galatasaray'ın Antalyaspor karşısına çıkan ilk 11'inde, ligde son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasının başlangıç kadrosunda 3 değişiklik oldu. Brezilyalı teknik adam, kırmızı kart cezalısı Umut Bulut'un yanı sıra, Sabri Sarıoğlu ile Aurelien Chedjou'yu Antalyaspor müsabakasının 11'inde yer vermedi. Bu oyuncuların yerine, Jason Denayer, Semih Kaya ve Jose Rodriguez başlangıç kadrosunda bulundu. Antalyaspor'da ise Lazarevic, Makoun gibi isimler ilk 11'de yoktu. Onların yerine Serdar ve Diarra  11'deydi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 6. dakikada Sneijder ile gole yaklaştı. Sarı kırmızılılar, golü ise 9. dakikada buldu.  Sneijder'in sol taraftan paslaşarak kullandığı köşe atışında ceza alanı yan çizgisi dışında topla buluşan Yasin kale sahasına ortasını yaptı. Altıpas içinde Podolski'nin dokunamadığı top buna rağmen filelerle buluştu. İlk yarıda Eto'o ve Diarra ile iki kez gole yaklaşan Antalyaspor karşısında Burak 37. dakikada gole çok yaklaştı. Rodriguez'in derinlemesine pasında rakibinden sıyrılan Burak Yılmaz, kaleci Fornezzi ile karşı karşıya kaldı. Ceza alanı içi sol çaprazda plase vuruşunu yapan Burak, meşin yuvarlağı uzak direk tarafından auta yolladı.
İlk yarı da böylece 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya Antalyaspor pozisyonuyla başladı. Arka direğe ortalanan topa Diarra dokunamadı ve beraberlik fırsatını kaçırdı. Ancak baskısını artıran kırmızı beyazlılar golü de buldu. 64. dakikada Jose'nin kaptırdığı topta yapılan ortada top boşta kaldı tamamlayan Sezer oldu. Galatasaray'ın bu gole cevabı da çok gecikmedi. Beraberlik golünde hatayı yapan Jose, bu kez asisti yapan isim oldu. Podolski de, İspanyol yıldızın pasını gole çeviren isim oldu.

Kontrolü ele alan Galatasaray, golü beklemedği anda golü kalesinde gördü. 82. dakikada Hakan'ın M'billa'yı düşürmesiyle Antalyaspor bir penaltı kazandı, atışı kullanan Eto'o skora yine dengeyi getiren isim oldu. Ancak Selçuk İnan uzatmaların ilk dakikasında takımına çok değerli bir galibiyet getirmek üzereydi. Ancak 90+3'te Mbilla TT Arena'yı şoka soktu ve karşılaşma 3-3 sona erdi.

Sarı kırmızılılar, böylece son 2 maçın uzatma anlarında 5 puan bırakmış oldu.

GALATASARAY - ANTALYASPOR: 3-3
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Ali Palabıyık

GALATASARAY: Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Olcan Adın, Rodriguez (Dk. 67 Emre Çolak), Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz (Dk. 90+3 Sabri Sarıoğlu)
TEKNİK DİREKTÖR: Claudio Taffarel

ANTALYASPOR: Fornezzi, Ömer Kandemir, Celustka, Diego, Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım, Diarra (Dk. 77 Emrah Başsan), Gusmao (Dk. 44 Lazarevic), Sezer Badur, Serdar Özkan (Dk. 60 Mbilla), Eto'o
TEKNİK DİREKTÖR: Yusuf Şimşek

GOLLER:
Dk. 9 Yasin Öztekin, Dk. 66 Podolski, Dk. 90+1 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 64 Sezer Badur, Dk. 82 Eto'o (Penaltıdan), Dk. 90+3 Mbilla (Antalyaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 5 Celustka, Dk. 78 Ömer Kandemir, Dk. 90+4 Mbilla (Antalyaspor), Dk. 48 Podolski, Dk. 63 Denayer, Dk. 74 Emre Çolak, Dk. 82 Muslera (Galatasaray)
-reklam01-