Furkan resmen Philadelphia'da

Furkan resmen Philadelphia'da
Milli basketbolcu Furkan Aldemir, NBA takımı Philadelphia 76ers ile anlaştı.
 
Philadelphia 76ers Kulübünden yapılan açıklamada, mili basketbolcuyla 4 yıllığına anlaşıldığı belirtildi.

23 yaşındaki Furkan Aldemir, NBA'da oynayacak 5'inci Türk basketbolcu oldu.

NBA'nin internet sitesinde yayınlanan haberde, Galatasaray Liv Hospital ile sözleşmesini fesheden Aldemir'in, Philadelphia 76ers ile sözleşme imzaladığı bildirildi.

Kulüpten gelen açıklamayı da yayınlayan NBA sitesinde, Aldemir'in, Dario Saric, Vasilije Micic, Jordan McRae ve Arsalan Kazemi ile birlikte takımın 5'inci yabancı oyuncusu olduğu belirtilerek, Türk oyuncunun takıma katılmasıyla Ronald Roberts'ın serbest kaldığını kaydedildi.

Amerikan spor kanalı ESPN, Aldemir'in Doğu Konferansı takımlarından Philadelphia 76ers ile yaklaşık 12 milyon dolar karşılığında 4 yıllığına anlaştığını duyurmuştu.

2012 NBA Draftı'nda Los Angeles Clippers tarafından 53. sırada seçilen Furkan Aldemir'in hakları, takasla önce Houston Rockets'a, daha sonra da Pensilvanya eyaleti takımı Philadelphia 76ers'a geçmişti.

Furkan Aldemir, Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi'nde blok krallığında beşinci sırada yer aldı. Aldemir, 20 dakikada 7.8 sayı, 6.2 ribaund ve 1.3 blok ortalamasıyla mücadele etmişti.

2,06 metre boyundaki Aldemir, hem forvet hem de pivot mevkisinde oynayabiliyor.

Los Angeles Clippers'da oynayan Hidayet Türkoğlu, New Orleans Pelicans'da oynayan Ömer Aşık, Milwaukee Bucks'da oynayan Ersan İlyasova ve Utah Jazz'da oynayan Enes Kanter, NBA'de forma giyen diğer Türk oyuncular.