"Fransız Devrimi"

Video yükleniyor...

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan Fransa, zaferini kutluyor.

İlk maçta rakibine deplasmanda 2-0 mağlup olarak umutsuzluğa kapılan Fransa'da, play-off rövanşında alınan 3-0'lık galibiyetle gelen Dünya Kupası biletinin heyecanı yaşanıyor. Fransa Milli Takımı'na yaptığı eleştirilerle bilinen L'Equipe gazetesi, elde edilen Dünya Kupası başarısının ardından takıma büyük destek verdi.

Fransa'nın Karim Benzema ile 34. dakikada bulduğu 2. golün ofsayt olduğu dünya spor medyasınca tartışılırken, ülkede zaferin yankıları devam ediyor. Bir önceki gün "Saygı" manşetiyle okurlarının karşısına çıkan L'Equipe gazetesi, bugün de "Başarının sırları" başlıklı haberiyle takımlarının başarısını mercek altına aldı.

Maçın oynandığı Stade de France'taki atmosferle birlikte takımlarının harika bir performans sergilediğine vurgu yapan L'Equipe gazetesi, zaferi "Maviler başardı ve kabus rüyaya dönüştü" şeklinde okurlarına aktardı. Didier Deschamps'ın maç sonrasında yaptığı konuşmada, "Futbolun sihri" tanımını ön plana çıkaran L'Equipe, Avrupa basınından İspanyol Marca gazetesinin "Fransız Devrimi" başlığını da sayfalarına taşıdı.

Öte yandan, Fransız medyasında Benzema'nın kaydettiği 2. golde ofsayt olduğu kabul edilirken, yıldız futbolcunun durum 1-0 iken ofsaytta olmamasına rağmen ağlara gönderdiği bir topun da gol değeri kazanmadığı belirtildi.

Fransa, daha önce de 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off rövanş maçında, Thierry Henry'nin elle verdiği gol pası sonucunda İrlanda karşısında 1-1'lik eşitliği yakalayarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanmış ve bu gol uzun süre tartışma konusu olmuştu.