Euro 2016 yolunda ince hesaplar!.. Doğrudan gidebilir miyiz?

Video yükleniyor...

2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda son maçlar öncesi 15 puanla üçüncü sırada yer alan A Milli Takımımıza, salı günü İzlanda karşısında alacağı galibiyet veya en azından beraberlik, Fransa'daki finallere doğrudan katılması ya da play-off oynaması için yetebilecek. 
 
9 grubun bulunduğu Euro 2016 elemelerinde maçlar sonunda ilk iki sırada yer alan takımlar yanı sıra en iyi üçüncü takım ev sahibi Fransa ile birlikte finallere doğrudan katılacak. 8 grup üçüncüsü ise 12 - 13 - 14 Kasım ile 15 - 16 -17 Kasım tarihlerinde Play-off maçları oynayacak ve 4 takım daha finallerin yolunu tutacak. 
 
Konya'da oynanacak İzlanda maçında alınacak beraberlik millilerimizin, Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı sonucun ne olacağına bakılmaksızın Play-off oynama hakkını kazanmasını sağlayacak. 
 
Üçüncüler sıralamasında da, takımların grupta son sıradaki takımlarla oynadığı maçlarda aldığı sonuçlar puan hesabına yansımıyor. 

Buna göre Kazakistan maçları hesaba alınmayan millilerimizin 9 puanı bulunuyor. Ancak Kazakistan, Letonya'yı deplasmanda yener ve biz de İzlanda karşısında kazanırsak, Letonya karşısında aldığımız 2 puan yerine Kazakistan maçlarının 6 puanı hesaba dahil olacak ve ay yıldızlılar 16 puana ulaşacak. İspanya da Ukrayna'ya kaybetmezse, millilerimiz en iyi grup üçüncüsü olma şansıyla Euro 2016'ya doğrudan katılma imkanını yakalayacak.