İlk yarı finalist Almanya

Video yükleniyor...

undefined

Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen ilk takım Fransa'yı 1-0 mağlup eden Almanya oldu. Almanya böylece son 4 tunuvada yarı finale ulaşmış oldu. 
Maracana'da oynanan karşılaşmaya Almanya, sürpriz bir şekilde Klose ile başlarken, Fransa'da da Griezmann ilk 11'deydi. Mücadele tipik bir orta saha mücadelesi şeklinde başlarken Almanya golü erken buldu. 12. dakikada kullanılan serbest vuruşta iyi yükselen Hummels takımını 1-0 öne geçirdi. Dortmundlu golcü bu turnuvadaki 2. golüne de imza atmış oldu. Golden sonra Fransa bir türlü istediği şekilde tempoyu yükseltemedi. Almanya'nın sahasının her alanındaki baskısı karşısında pozisyon bulamayan Fransa'nın 2 önemli atağında da Hummels çok kritik müdahalelerle gole izin vermedi. 

Fransa'nın 2. yarıdaki çabası da sonuç vermedi ve Almanya maçı 1-0 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı. 1998'dek, Hırvatistan yenilgisinin ardından Almanya üstüste 4. kez yarı finale yükseldi. Fransa ise 2010'daki hayal kırıklığının ardından en azından çeyrek final görmüş oldu. 


FRANSA-ALMANYA

Fransa: 0 - Almanya: 1

Stat: Maracana
Hakemler: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)

Fransa: Hugo Lloris, Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho (Dk. 72 Laurent Koscielny), Patrice Evra, Paul Pogba, Yohan Cabaye (Dk. 73 Loic Remy), Blaise Matuidi, Mathieu Valbuena (Dk. 85 Olivier Giroud), Antoine Griezmann, Karim Benzema

Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Mats Hummels, Jerome Boateng, Benedikt Höwedes, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Toni Kroos (Dk. 90+1 Cristoph Kramer), Mesut Özil (Dk. 83 Mario Götze), Thomas Müller, Miroslav Klose (Dk. 69 Andre Schürrle)

Gol: Dk. 12 Mats Hummels (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 54 Sami Khedira, Dk. 80 Bastian Schweinsteiger (Almanya)des, Schweinsteiger, Lahm, Kroos, Mesut, Müller; Klose