Flamini'den çığır açacak buluş

Video yükleniyor...

Arsenal kadrosunun çalışkan isimlerinden Mathieu Flamini, sır saklamak konusunda oldukça başarılı olduğunu kanıtladı. Yedi yıl boyunca ailesinden ve arkadaşlarından büyük bir sır sakladığı ortaya çıktı.

Üstelik bu öyle bir sır ki, belki de bir gün dünyayı değiştirecek…

Mathieu Flamini, İngiltere’de bir gazeteye verdiği röportajda yakın bir dostu ile birlikte enerji sektöründe devrim yaratabilecek bir şirket kurduğunu açıkladı.

Her şey Flamini'nin 2008 yılında Arsenal'den ayrılıp Milan'a katılmasıyla başlamıştı. Burada 32 yaşındaki ekonomi mezunu Pasquela Granata ile tanışıyorlar. Granata çevresel kaygılarını Flamini ile paylaşırken, devrim niteliğinde bir projeden bahsediyor, Flamini araştırmalar için maddi destek vererek İtalya'daki fabrika için gerekli ekipmanların alınmasını sağlıyor.

"Ben her zaman doğaya yakın ve çevresel sorunlar, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya duyarlı biri olmuşumdur. O da benimle aynı düşüncedeydi. Biz de daha sonra sorunları nasıl çözebileceğimizi araştırmaya başladık."

Böylece, İtalya'nın Caserta şehrinde bulunan GF Biyokimyasal isimli şirket kuruluyor. Yaklaşık 80 kişinin çalıştığı, 400'e yakın işçinin de geçimlerini sağladığı bu şirket, yıllarca süren araştırmalar sonunda tüm yakıtların yerini alabilecek olan levulinik asit üretebilen dünyadaki ilk kuruluş olmayı başarıyor.

"Bir süre sonra da levulinik asiti keşfettik. Bu Amerikan Enerji Bakanlığı tarafından petrol ve türevlerinin yerini alabilecek 12 potansiyel moleküllerden biri. Araştırmacılar bize levulinik asitin keşfinin müthiş bir şey olabileceğini söylediler. Denemelere başladık. Bir tesisi açıp tamamen kapatmak büyük maliyetlere neden oldu. Neyin çalışıp neyin çalışmadığına, gelişim gösterip göstermediğine, değişip değişmediğine dair analizler yaptık. Gelişimi yıllar sürdü."

Levulinik asit, biyoyakıttan ilaçlara, kozmetikten plastiğe ya da gıda koruyucu ve diğer sayısız ürünlerde kullanılabilecek. Tahminen £20.000.000.000'luk pazara giren ilk şirket konumundalar.

"Şu anda birkaç alanda levulinik asit üzerine patentlerimiz var. Bize büyük bir avantaj sağlıyor. Endüstriyel ölçüde levulinik asit üreten dünyadaki ilk ve tek şirketiz. Üretime bu yaz başladık. Ahşap ve mısır artıklarından üretiyoruz."

Levulinik asidin bulunması devrim niteliği taşıyor. Petrol başta olmak üzere, dünyanın gelecekte sona erecek olan doğal yakıtlarının yerini alacak, üstelik bunu doğanın kendi malzemelerini kullanarak

Kimileri gol kralı olur, kimileri asistleri ile konuşulur, bazıları yaramazlıkları ile gündem olur. Mathieu Flamini ise dünyayı kurtarıyor…