Fırtına'nın gozü şampiyonlukta!

Fırtına'nın gozü şampiyonlukta!
Basketbol FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nde Romanya'nın Energia takımını 83-63 mağlup ederek finale yükselen Trabzonspor Medical Park'ın başantrenörü Nenad Markovic, kupayı kaldırmak istediklerini söyledi.

Markovic, Hayri Gür Spor Salonu'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Romanya temsilcisini tebrik ederek, "Buraya büyük başarıyla, hak ederek geldiler. Her ne kadar 20 sayı fark varsa da onları tebrik etmek istiyorum" dedi.

Taraftarlarının önünde oynadıkları maça duygusal başladıklarını ifade eden Markovic, "Maçın başında fark açıldı ancak farkı indirdik ve öne geçme şansı bulduk. Bu da oyuncuların toparlanmasını sağladı. İkinci periyotta oyunun kontrolünü elimize geçirdik" diye konuştu. 

Dörtlü finale katılan her takımın hedefinin kupayı kazanmak olduğunu dile getiren Markovic, "Nanterre'yi yenerek kupayı kaldırmak istiyoruz. Bunun için mücadele vereceğiz" ifadesini kullandı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu Hardy ise mücadeleye yavaş başladıklarını ancak iyi bir geri dönüş yaparak maçı kazanmasını bildiklerini kaydetti 

Energia takımı başantrenörü Antonis Constantinides de Trabzonspor Medical Park'ı ilk 12-13 dakikalık bölümde adeta şok ettiklerini ancak daha sonra savunmalarında verdikleri açıklarla yenildiklerini anlattı.

Constantinides, maçın en skorer oyuncusu Hardy'nin oyununa dikkati çekerek, "Bu akşam Hardy'yi durdurmayı başaramadık ve mağlup olduk. Üçüncülük için mücadele edeceğiz" dedi.