Müthiş geri dönüş yetmedi (ÖZET)

Video yükleniyor...

İtalya Serie A'nın 13. haftasında Fiorentina evi Artemio Franchi'de Empoli ile 2-2 berabere kaldı.

Luca Banti'nin düdük çaldığı karşılaşmanın 18. dakikasında Riccardo Saponara'nın asistinde Marko Livaja topu ağlarla buluşturdu ve Empoli'yi 1-0 öne geçirdi. Bu golden 9 dakika sonra sahneye Marcel Büchel çıktı ve skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.  İlk yarıda kalan dakikalarda Fiorentina rakip kalede etkili olsada golü bulamadı ve soyunma odasına 2-0 mağlup gitti.

2. yarıya hızlı başlayan Fiorentina,  Mario Suarez yerine oyuna dahil olan  Hırvat golcüsü Nikola Kalinic'in 56. dakikada attığı kafa golüyle farkı 1'e indirdi. Bu golden sonra orta sahadaki üstünlüğü ele geçiren ''Mor menekşeler'' Khouma Babacar ve Kalinic ile Empoli kalesinde gol pozisyonları yakaladı ancak bu fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın 61. dakikasında Kalinic bir kez daha sahneye çıktı ve Fiorentina'ya 2-2'lik beraberliği getiren golü kaydetti. Karşılaşmada bu dakikadan sonra başka gol sesi çıkmadı ve mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi.

Fiorentina bu skorla Serie A'daki  liderlik koltuğunu Napoli'ye bırakırken 28 puanla 2. sıraya geriledi. Empoli ise ilk yarısını 2-0 önde kapattığı karşılaşmadan 1 puanla ayrılarak 15 puanla 16. sırada kaldı