Finalin en değerlisi Podolski

Finalin en değerlisi Podolski
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaray, düzenlenen törenle kupasını aldı.

Antalya Stadı'nda yapılan maçı Lukas Podolski'nin golüyle 1-0 kazanan Galatasaraylı futbolcular, karşılaşmanın son düdüğüyle büyük sevinç yaşadı. Sevince, yedek kulübesindeki oyuncular ile teknik ve idari ekip de dahil olurken, sarı-kırmızılılar, saha ortasında sevinç yumağı oluşturdu.

Galatasaray takımı, şampiyonluğu daha sonra taraftarıyla kutladı. Futbolcular ile taraftarlar, karşılıklı tezahürat yaptı.

Saha ortasında kurulan platformda önce karşılaşmayı yöneten hakemler Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar ve Serkan Çıkar'a plaketleri verildi ve madalya seremonisine geçildi.

Sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan sarı-kırmızılı teknik ekip ve oyunculara madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Başkan Vekili Ali Dürüst tarafından verildi.

Galatasaraylı oyuncular şampiyonluk kupasını Bakan Kılıç, Demirören ve Dürüst'ün elinden aldı. Bu sırada törenin yapıldığı platform, Fenerbahçe taraftarlarının boşalttığı tribüne bakarken, Galatasaraylı oyuncular, yüzlerini sarı-kırmızılı taraftarlara dönerek kupayı kaldırdı.

Oyuncular, daha sonra kupayla sahada sevinç turu attı.

Finalin en değerlisi Podolski
Ziraat Türkiye Kupası finalinin en değerli oyuncusu Galatasaraylı Lukas Podolski oldu.

Finalin tek golünü kaydeden Alman futbolcu, karşılaşmayı takip eden basın mensuplarının oylarıyla en değerli oyuncu seçildi.

Fenerbahçe, seremoniye çıkmadı
Final maçını kaybeden Fenerbahçe, kupa ve madalya törenine katılmadı.

Fenerbahçeli futbolcular, maçın bitimiyle soyunma odasına girerken, madalya ve kupa töreni için yeniden sahaya dönmedi.

Antalya Stadı'nın yarısını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar da kupa seremonisi başlamadan tribünleri terk etti. Töreni az sayıda Fenerbahçe taraftarı izledi.

Demirören'e tepki
Galatasaray taraftarları, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile kupa töreni için kurulan platforma gelen Demirören, Galatasaray taraftarının ıslıklı protestosuyla karşılaştı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, kısa süreli protestolarından sonra "Yeter Yıldırım Demirören" şeklinde tempo tuttu.

Süper Kupa maçı Beşiktaş-Galatasaray arasında
Galatasaray, Türkiye Kupası'nı kazanarak, TFF Süper Kupa'da Beşiktaş'ın rakibi oldu.

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray arasındaki TFF Süper Kupa maçı 11 Ağustos'ta oynanacak. Müsabakanın yapılacağı stat Türkiye Futbol Federasyonu tarafından daha sonra açıklanacak.