Finalin adamı Di Maria

Finalin adamı Di Maria
Şampiyonlar Ligi finalinde uzatmalarda Atletico Madrid'i 4-1 yenen Real Madrid kupayı aldı.

Maçın ardından hakemlerin ardından Atletico Madrid ekibi, şeref tribününe çıkarak madalyalarını alırken, son olarak şampiyon Real Madrid kürsüye çıktı. UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden madalyalarını alan Real Madridli futbolcular son olarak kaptan İker Casillas'a verilen Şampiyonlar Ligi kupasını birlikte kaldırdı. 12 yıl aradan sonra, kulüp tarihinde 10. kez kupayı kazanan Real Madridli futbolcular, sahada uzun süre kutlama yaparken, statta bekleyen Real Madridli taraftarlar da onlara eşlik etti. Karşılaşmayı İspanya Kralı Juan Carlos da izledi.

İyi mücadeleye rağmen maçın 90 dakikalık bölümünün uzatmalarında yediği golle kupayı kazanma fırsatını kaybeden Atletico Madridli futbolcuların çok üzgün oldukları görüldü. Arda Turan'ı şeref tribününde Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo teselli etti.

UEFA, finalin en iyi futbolcusunun Real Madrid'in Arjantinli oyuncusu Angel Di Maria'nın seçildiğini duyurdu.

Real Madrid takımının bu gece saatlerinde Lizbon'dan uçakla Madrid'e dönmesi ve her kupa kazandığında olduğu gibi üstü açık bir otobüsle Cibeles Meydanı'na giderek, kupayı taraftarları ile kutlaması, kaptan Casillas'ın meydandaki anıta kulüp atkısını asması bekleniyor. Real Madrid resmi kutlamayı 25 Mayıs Pazar akşamı ilk olarak Madrid Belediyesi ve Madrid özerk yönetimini ziyaret ederek, daha sonra da Santiago Bernabeu Stadı'nda yapacak.