Finale işte böyle geldiler!..

Finale işte böyle geldiler!..
İşte Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalya'da karşılaşacak Fenerbahçe ile Galatasaray'ın kupa serüveni...

Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Fenerbahçe ile Antalya'da karşılaşacak Galatasaray, namağlup finale çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de kötü bir sezonu geride bırakan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda ligdekinin aksine iyi bir performans sergiledi.

Organizasyona grup aşamasından dahil olan sarı-kırmızılılar, yaptığı 6 grup, 1 son 16 turu, 2 çeyrek final ve 2 yarı final karşılaşmasında mağlup olmadı. Çıktığı 11 karşılaşmada 8 galibiyet elde eden Galatasaray, 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, Süper Lig takımı Akhisar Belediyespor, PTT 1. Lig ekibi Karşıyaka ve Spor Toto 3. Lig takımı Kastamonuspor 1966 ile mücadele ettiği E Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 beraberlikle lider tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Tek maç üzerinden oynanan bu turda Gaziantepspor'u konuk eden sarı-kırmızılılar, rakibini 3-1'lik skorla kupa dışına itti ve çeyrek finale çıktı.

Çeyrek finalde Akhisar Belediyespor ile eşleşen Galatasaray, deplasmanda 2-1 kazandığı maçın rövanşında sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalarak yarı finalist oldu. Sarı-kırmızılılar, yarı finalde Çaykur Rizespor ile karşılaştı. İlk müsabakayı deplasmanda 3-1 kazanan Galatasaray, sahasındaki rövanşta rakibiyle golsüz berabere kalınca finale yükseldi.
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Galatasaray'la kupayı kazanma mücadelesi verecek Fenerbahçe, finale namağlup olarak geldi.

Sarı-lacivertliler, bu sezon kupada başarılı bir grafik ortaya koydu. Grup aşamasından başladığı kupada 11 maç yapan Fenerbahçe, 9 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, kupada golcü kimliğini de ön plana çıkardı. Sarı-lacivertliler bu sezon Türkiye Kupası'nda rakip fileleri tam 27 kez havalandırmayı başardı. Fenerbahçe kalesinde ise 8 gol gördü.

Fenerbahçe'nin golcüleri Fernandao ve Van Persie
Fenerbahçe'de bu sezon kupadaki en golcü ismi Brezilyalı forveti Jose Fernandao oldu.

Fernandao, çıktığı 9 maçta 6 gol kaydederek takımının bu kulvarda en skoreri olmayı başardı. Ligde attığı 16 golle takımının en skorer ismi olan Van Persie ise kupada da etkili bir performans ortaya koydu. Hollandalı yıldız, kupada sadece 4 maçta oynamasına rağmen 5 kez fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe'de Ramazan Civelek ve Nani üçer, Volkan Şen iki, Lazar Markovic, Uygar Mert Zeybek, Caner Erkin, Josef de Souza, Şener Özbayraklı, Karahan Yasir Subaşı, Diego Ribas ve Mehmet Topuz kupada birer gol kaydetti.

Aslan'ın en golcüsü Sinan
Galatasaray'ın genç oyuncusu Sinan Gümüş, Ziraat Türkiye Kupası'nda takımının en golcü oyuncusu olarak ön plana çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte kupada kaydedilen 24 golün 23'üne 13 farklı oyuncu imza attı. Bir golde de rakip takım oyuncusu kendi ağlarını havalandırdı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray adına 6 gol kaydeden Sinan Gümüş'ü 3 golle Umut Bulut, ikişer golle Bilal Kısa, Emre Çolak ve Aurelien Chedjou takip etti. Takımda Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Lukas Podolski, Burak Yılmaz, Jem Paul Karacan, Olcan Adın ve Ryan Donk da birer kez gol sevinci yaşadı.

Kupanın golcü takımı Galatasaray
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda, ligde olduğu gibi golcü bir performans sergiledi.

Yaptığı 11 kupa maçının 10'unda ağları sarsan Galatasaraylı futbolcular, toplamda 24 gol buldu. 10 karşılaşmada da kalesini gole kapatamayan sarı-kırmızılı ekip, her maç 1 gol yedi.

Galatasaray'ın gol atamadığı ve kalesini gole kapattığı tek maç, yarı final rövanşında 0-0 sona eren Çaykur Rizespor karşılaşması oldu.

Sarı-Lacivertliler grupta 16 puan topladı
Fenerbahçe, kupada yer aldığı H Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan alarak lider tamamladı.

H Grubu'nda Antalyaspor, PTT 1. Lig ekibi Giresunspor ve Spor Toto 2. Lig temsilcisi Tuzlaspor'la mücadele eden Fenerbahçe, en fazla ikinci turda zorlandı.

Tek maç usulüne göre oynanan ikinci turda Kayserispor'la karşılaşan Fenerbahçe, rakibini normal süresi 0-0 biten maçın uzatma bölümünde geçti. Sarı-lacivertliler, Kayserispor'u 113. dakikada Diego Ribas'ın golüyle geçerek çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçe, çeyrek finalde Spor Toto 2. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetler'le eşleşti. Rakibiyle Diyarbakır'da 3-3 berabere kalan sarı-lacivertliler, rövanşı İstanbul'da 3-1 alarak yarı finalist oldu.

Sarı-lacivertlilerin yarı finaldeki rakibi, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun flaş takımı Torku Konyaspor oldu. Fenerbahçe, bu turu beklediğinden daha kolay geçti. İlk maçta Konya'da 3-0 kazanan sarı-lacivertliler, rövanşı da 2-0 alarak finale adını yazdırdı.

Tarihinde 16. kez finali oynayacak Fenerbahçe, kupayı 7. kez müzesine götürmek için Galatasaray karşısında mücadele verecek.

Gençler forma şansı buldu
Fenerbahçe'nin genç futbolcuları bu sezon kupada forma şansı buldu.

Teknik direktör Vitor Pereira, ligde ve Avrupa'da az forma şansı bulan A takım oyuncularının yanı sıra altyapıdan da futbolculara kupada görev verdi.

Sarı-lacivertlilerin genç oyuncuları Erten Ersu, Karahan Yasir Subaşı, Savaş Polat, Ramazan Civelek, Uygar Mert Zeybek, Melih Okutan, Samed Karakoç ve Caner Koca, kupada sarı-lacivertli formayı giyme şansı yakaladı.