Final öncesi istenmeyen kareler!

Final öncesi istenmeyen kareler!



PTT 1. Lig'de Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor'un karşı karşıya geleceği play-off final maçı öncesinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerginlik yaşandı.

Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son ekibin belirleneceği bu önemli karşılaşmada, Samsunspor'un cezası nedeniyle kırmızı-beyazlı ekibin yalnızca kadın ve çocuk taraftarlarına bilet verilirken, Mersin İdmanyurdu taraftarları içinde bilet alan yaklaşık 500 Samsunspor taraftarı, ortamın gerilmesine neden oldu.

Mersin İdmanyurdu taraftarları için ayrılan Fenerium alt tribünde formalarıyla yer alan Samsunspor destekçileri, taraftarlar arasında sert diyalogların geçmeye başlamasıyla, Türk Telekom kale arkası tribününe alındı. Bu esnada karşılıklı küfürlü tezahüratlar yapılırken, Migros kale arkası tribününden çok sayıda Mersin İdmanyurdu taraftarı sahaya girdi. Güvenlik görevlilerinin çabalarına rağmen, yaklaşık 50 Mersin İdmanyurdu taraftarı, saha içinden geçerek güvenlik gerekçesiyle Türk Telekom kale arkası tribününe alınan Samsunspor taraftarlarının olduğu bölüme kadar geldi.

Çevik kuvvet ekipleri, Mersin İdmanyurdu taraftarlarını güç kullanarak yeniden saha içinden çıkarttı. Bu esnada taraftarlarla polis arasında da gerginlik devam etti.

Polisin yaptığı müdahalenin ardından ortam sakinleşirken, Mersin İdmanyurdu taraftarları, cezalı oldukları için tribünde kadın ve çocuklar dışında Samsunspor taraftarının yer almaması gerektiğini savunarak, uzun süre tezahüratta bulundu.

 - Stat dışında da olay

Maç öncesi stat içinde yaşanan gerginliklerin yanı sıra, stat dışında da olaylar yaşandı.

Bir grup Samsunspor taraftarı, protokol tribünü girişinin bulunduğu ve Mersin İdmanyurdu taraftarlarının da giriş yaptığı bölüme doğru hareketlendi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, yaklaşık bin kişilik gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Grubun dağılmaması üzerine, çevik kuvvet ekipleri, TOMA ile su sıkarak taraftarları dağıtmaya çalıştı. Yaşanan arbede sonrası gruptakiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Güvenlik güçleri, Kızıltoprak yönünde barikat oluşturup, geçişleri kontrol altına aldı.