Feyenoord'da yaprak dökümü!

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ın rakibi Feyenoord, geçen sezon Hollanda Ligi'ni 2. sırada tamamlayan takımdan başta teknik direktör Koemann olmak üzere birçok oyuncuyla yollarını ayırdı... 23 gol atan Pelle, Feyenoord'un en önemli kaybı olarak dikkat çekiyor.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda karşılaşacağı Feyenord, teknik direktör değişikiliğinin yanı sıra kadrosundaki önemli oyuncuları da kaybetti. Geçen sezon takımın başında bulunan Ronald Kouman'ın Southampton'a gitmesi ile birlikte, Hollanda temsilcisi 2014-2015 sezonundan itibaren Fred Rutten'i göreve getirdi.

İngiltere'nin yolunu tutan eski çalıştırıcıları Koeman, geçtiğimiz sezon Feyenoord forması ile 28 maçta 23 golle Hollanda Ligi'nin en skorer ikinci oyuncusu olan İtalyan Graziano Pelle'yi de Southampton'a transfer etti.

Pelle'nin yanı sıra 2014 Dünya Kupası'nda Hollanda milli takımı ile 3. lük yaşayan ve performansları ile isemlarinden söz ettiren savunma oyuncuları Bruno Martins Indi Porto'ya, Daryl Janmaat ise Newcastle United'a transfer oldu.

Bu isimlerin takımdan ayrılmasının ardından Feyenoord'un öne çıkan tek transferi ise kariyerinde Chelsea, Stuttgart, Hamburg gibi takımlarda forma giyen 32 yaşındaki deneyimli savunma oyuncusu Khalid Boulahrouz oldu.

2014 Dünya Kupası'na 5 futbolcusunu gönderen ve kadrosunda kaptan Jordy Clasie, Lex Immers, Ruben Schaken, Stefan De Vrij gibi isimlerin öne çıktığı Feyenoord, genç oyuncuların yer aldığı bir takım olarak dikkat çekiyor.

Hollanda ekibinin UEFA'ya verdiği kadroda sadece 4 tane 30 ve üzeri yaşta oyuncu bulunuyor. Savunmadaki isimlerden 34 yaşındaki Mathijsen ile 32 yaşındaki Boulahrouz dışında 35 yaşındaki yedek kaleci Graafland ve 32 yaşındaki  hücum oyuncusu Schaken, 30 yaşın üzerinde. Kadroda bulunan 15 futbolcu ise 23 yaş ve altında olan isimlerden oluşuyor.