Feyenoord'a bir darbe de Ajax'tan

Feyenoord'a bir darbe de Ajax'tan
Eredivisie'nin 22. haftasında Ajax, Feyenoord karşısında geriye düşmesine rağmen sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Hollanda liginin köklü kulüplerinin mücadelesinde Ajax, Feyenoord’u Amsterdam Arena'da ağırladı.

Maça hızlı başlayan Feyenoord, 13. dakikada Toornstra ile 1-0 öne geçti. Bu gole 21. dakikada Younes ile cevap veren Ajax durumu 1-1 yaptı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Feyenoord karşısında peş peşe pozisyonlar bulan Amsterdam ekibi, 65. dakikada genç yıldızı Bazoer’un gölüyle 2-1 öne geçti.

Ajax’ta 68. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Gudelj, topu auta attı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Haftaya 2. sırada giren Ajax, puanını 52’ye çıkardı. Mağlubiyet serisi 6 maça çıkan Feyenoord ise 36 puanda kaldı.

Kariyerini sonlandıran Heitinga için veda töreni
Bu arada Amsterdam Arena Stadı’ndaki maçtan önce hafta içinde aktif futbol hayatını sonlandırma kararı alan Hollandalı milli futbolcu John Heitinga için veda töreni düzenlendi.

Eşi ve çocuklarıyla sahaya çıkan Heitinga, zaman zaman duygusal anlar yaşadığı törende saha etrafını dolaşarak taraftarlara teşekkür etti.

Uzun yıllar forma giydiği Ajax Kulübü ve taraftarların hediyelerini de alan Heitinga, sahayı Ajax ve Feyenoordlu oyuncuların alkışları arasında terk etti.

Kariyerinde 87 kez Hollanda Milli Takımı forması giyen Heitinga’nın, Ajax’ın alt yapısında görev yapması bekleniyor.

Futbol hayatına Ajax’ta başlayan Heitinga, kariyeri boyunca Atletico Madrid, Everton, Fulham ve Herta Berlin kulüplerinde de oynadı.