Fernandao savaşı kızıştı!

Fernandao savaşı kızıştı!
Fenerbahçe, devre arasında yapamadığı golcü transferini yeni sezon öncesi bir numaralı hedef olarak belirledi.

Eğer Şampiyonlar Ligi vizesi alınırsa, yönetim bir değil, birkaç bomba birden patlatabilir.
 
1- FERNANDAO
 
Galatasaray’ın uzun süredir ısrarla istediği Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe’nin de gündeminde. İsmail Kartal, oyun sistemine tam olarak uyan Fernandao’nun alınmasını çok istiyor. Yönetim bu transferle hem golcü sorununu çözecek, hem de ezeli rakibine tarihi bir gol atacak! Bursaspor ile daha önce temas kuran Sarı-Lacivertliler, 7 milyon Euro’yu gözden çıkardı. Ayrıca Yeşil-Beyazlılar’ın talep etmesi halinde, gözden çıkarılan oyuncular da bu transfer için takasta kullanılabilir. Fenerbahçe’nin planına göre Fernandao’yu önce Timsah alacak. Kanarya da yıldız forveti buradan transfer edecek. Galatasaray bu oyuncuyu çok istese de Bursaspor’un satın alma opsiyonuna sahip olması nedeniyle Fenerbahçe şu anda avantajlı konumda.
 
2- ALEXANDER MEIER
 
Sarı-Lacivertliler’in, Bundesliga’da 19 golle krallık yarışında zirvede bulunan Alexander Meier ısrarı devam ediyor. Ocak ayında gündeme gelen ve her konuda anlaşma sağlanan Frankfurt’un yıldızı, kontenjana takılmıştı. Önümüzdeki sezon kadroda 14 yabancı oyuncu bulundurma şansı olacağı için Meier konusunda girişimler yeniden başlayacak.
 
3- EDIN DZEKO
 
Ocak ayında Fenerbahçe’nin gündemine geldiğinde taraftarı fazlasıyla heyecanlandırmıştı. O dönemde plan, Bosnalı oyuncuyu sezon sonuna kadar kiralamaktı. Ancak yabancı kontenjanının dolu olması ve ekonomik sorunlar nedeniyle bu transfer rafa kaldırılmıştı. İngiliz basınına göre Dzeko; Toure, Sagna, Nasri ve Clichy ile birlikte yaz döneminde Manchester City’den gönderilecek. Kulübün sahibi Şeyh Mansour’un Pogba, Sterling, De Bruyne, Kurzawa, Koke, Wilshere, Henderson ve Barkley’yi transfer etmek için bu oyuncuları gözde çıkardığı belirtildi. Fenerbahçe, Devler Ligi vizesi alması halinde Edin Dzeko için bir kez daha girişimde bulunacak.
 
4- PATO
 
Adı sık sık Türk kulüpleriyle anılan Alexandre Pato konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Oyuncunun bonservisi Corinthians’ta ancak 2015’in sonuna kadar Sao Paulo’ya kiralanmış durumda. Şubat ayındaki seçimle Corinthians’ın yeni başkanı olan Roberto de Andrade ilk olarak ekonomik sorunları çözmek istiyor. Corinthians’ın 26 yaşındaki golcüye 2.8 milyon Dolar, diğer futbolculara ise 4.1 milyon Dolar borcu var. Başkan Andrade’nin Pato’yu satıp borçlardan kurtulma hayali var. Bunun için de Sao Paulo’yla olan sözleşmenin feshedilmesi için çalışıyor. Bu gerçekleşirse ikinci adım olarak aralarında Fenerbahçe’nin de bulunduğu Avrupa kulüpleriyle masaya oturup Alexandre Pato’yu en az 10 milyon Dolar’a satmayı planlıyor.
 
(Fanatik)