Fenerbahçe şen döndü

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'de, zorlu Trabzon deplasmanından bırakılan 2 puan büyük kayıp olarak değerlendirilmiyor. Bu arada Diegod Ribas ile Musa Sow, maç sırasında aralarında geçen diyaloğ konusuna açıklık getirdi.

Fenerbahçe'de trabzon deplasmanında alınan 1 puan üzüntü yaratmadı... Teknik direktör İsmail Kartal, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, oyun boyunca kontrolü elinde tutan tarafın kendileri olduğunun altını çizerek oyuncularını ortaya koydukları mücadele için kutladı.

Oyuncular ise Avni Aker Stadının sert zemininden şikayet ederken, zorlu ve tansiyonu yüksek deplasmanda alınan 1 puanın kayıp sayılamayacağını dile getirdiler.

Karşılaşmanın ikinci yarısında sarı lacivertli forma ile ilk kez lig maçında ilk 11'de sahaya çıkan Diego ile Musa Sow arasında yaşanan tartışma tatlıya bağlandı. Yakalanan kontraatak sırasında pozisyonu kendi değerlendirmek isteyen Brezilyalı oyuncu, ile Sow arasındaki sözlü diyalog, maçın bitimi ile birlikte sona erdi.

İki futbolcu daha sonra kulüp televizyonuna birlikte röportaj verdi ve aralarında hiçbir problemin olmadığını, o diyaloğun tamamen maçı kazanmak istediğinden kaynaklandığını belirtti.

Diego Ribas, "Böyle şeyler futbolda her zaman olabilir. Orada sadece istediklerimizi sahaya yansıtamamış olmamızın verdiği hayal kırıklığı, onun verdiği üzüntü ile aramızda öyle bir konuşma yaşadık. Bu sadece aramızda kaldı. Bunlar her zaman futbolda olan şeyler. Benim Moussa ile kesinlikle hiçbir problemim yok. O benim iyi bir arkadaşım ve bütün bir sezon boyunca benim ona ihtiyacım var. Çünkü aynı hedeflere sahibiz. Aynı hedefler için mücadele ediyoruz ve o yüzden bütün sezon boyunca bu hedeflere ulaşabilmek için birbirimize ihtiyaç duyacağız. Aramızda kesinlikle hiçbir problem yok" dedi.

Moussa Sow da takım olarak Trabzon'da kazanmayı çok istediklerini altını çizerek, "Güçlü karekterlerden ve iyi oyunculardan oluşan bir takımız. Aslında bu, kazanma isteğimizin sahaya yansıması. O bahsettiğiniz pozisyonda da ben tamamen iyi bir pozisyon alıp, Diego'dan gelebilecek bir pası değerlendirme amacı içerisindeydim. Çünkü benim sahadaki duruşum, her zaman bu şekildedir. Ben her zaman golü arayan takıma nasıl faydalı olabilirim diye düşünen bir insanım. Diego o anda şut atmayı seçti. Futbolda olabilir. Futbolcunun da her zaman tercihi önemlidir.  Futbolcunun kendi tercihini yapma hakkı vardır. Fakat tamamen kazanma isteğinden dolayı bu pozisyondan sonra bana pas gelmedikten sonra bir konuşma yaşadık. Kesinlikle bahsedildiği gibi Diego ile aramızda bir problem yok. Sadece aramızda bir konuşma gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Diego ve Sow;  Gaziantepspor maçının da zor bir maç olacağını, ancak tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Bu arada Fenerbahçe, Trabzonspor maçının hemen ardından Gaziantepspor maçı hazırlıklarınada başladı. Günü rejenerasyon çalışmasıyla geçiren sarı lacivertliler yarını izinli geçirecek.

Sakatlıkları devam eden Raul Meireles ve Egemen Korkmaz'ın tedavilerine devam edilirken, Meireles'in haftasonunda forma giyme ihtimalinin az olduğu ancak tedavi programının yoğun şekilde sürdüğü ifade edildi.