Fenerbahçe yenilgiyi unuttu

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira yönetiminde 55 günde yaptığı 9 resmi maçta yenilgiyi unuttu.

Sezon başında takımın başına getirilen ancak ilk haftalarda alınan sonuçlarla eleştirilmeye başlanan Vitor Pereira, yaşadığı baskıya rağmen Süper Lig'de takımını zirve yarışında tutarken, UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma iddiasını da son iki maça taşımayı başardı.

Resmi maçlardaki son yenilgisini ligin 6. haftasında 28 Eylül'de 3-2'lik sonuçla Beşiktaş karşısında alan sarı-lacivertli ekip, bu mağlubiyetin ardından 55 günde yaptığı 9 maçta 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Ligde bu periyotta 6 maça çıkan Fenerbahçe, 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 14 puan topladı. Sarı-lacivertli ekip, 12 hafta sonunda 27 puana ulaşarak zirve yarışını sürdürdü.

- Ligde üst üste 3 galibiyet

Oynanan maçların ardından düzenlenen basın toplantılarında sık sık kendisine yönelik eleştirilere tepki gösteren Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'de son 3 maçını galibiyetle tamamladı.

Ligdeki son puan kaybını Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kalarak yaşayan sarı-lacivertliler, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor'u 1-0'lık skorlarla mağlup edip Mersin İdmanyurdu'na da 3-1 üstünlük sağladı.

Deplasman performansı yükseldi
Sarı-lacivertli takımın Süper Lig'deki deplasman performansı da aynı süreçte yükselmeye başladı.

Ligin ilk 6 haftasında 3 kez rakiplerine konuk olan Fenerbahçe, birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi alarak sadece 4 puan toplayabilirken, 28 Eylül'den sonra çıktığı 3 deplasman karşılaşmasını da kazanmayı başardı. "Sarı Kanaryalar", elde ettiği 3 galibiyetle dış sahada hanesine 9 puan yazdırdı.

Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe'nin savunma performansı ise gün geçtikçe arttı. Ligin ilk 6 maçında kalesinde 6 gol gören sarı-lacivertliler, sonraki 6 karşılaşmada ise 4 gol yedi.

Mersin İdmanyurdu maçında hücumda da etkili oldu
Bu sezon hücumdaki performansıyla eleştirilen Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu karşısında ise rahat bir şekilde sonuca gitti.

Hasan Ali Kaldırım, Nani ve Van Persie ile bulduğu gollerle rakibini 3-1 mağlup eden "Sarı Kanaryalar", bu sezon ilk kez 3 golle galibiyete ulaştı.

Süper Lig'de 6 maçta birer, 5 maçta ise ikişer gol bulan sarı-lacivertli takım, uzun bir aradan sonra taraftarlarını 3 gol atarak sevindirdi.

Son 6 sezonda en iyi ikinci performans

Fenerbahçe, ayrıca Pereira yönetiminde son 6 sezonda 12. haftalar itibarıyla en iyi ikinci performansa imza attı.

Bu 6 sezon içinde şampiyon olduğu 2013-2014'te Ersun Yanal yönetiminde 12. hafta sonunda 31 puan toplayan sarı-lacivertliler, en iyi 12. hafta performansına imza attı. Vitor Pereira, Fenerbahçe'ye 12 maç sonunda 27 puan kazandırarak takımının 6 sezondaki ikinci en iyi performansı ortaya koymasını sağladı.

Portekizli teknik adam, 6 sezonun 3'ünde görev yapan Aykut Kocaman ile geçen sezon takımın başında bulunan İsmail Kartal'ı ise 12. haftalar itibarıyla geride bıraktı. Kocaman'ın görev aldığı 2010-2011'de 21 puan toplayan Fenerbahçe, 2011-2012'de 25 ve 2012-2013'te ise 20 puan almıştı. Sarı-lacivertli ekip, geçen sezon İsmail Kartal ile 24 puana ulaşmıştı.

Avrupa'da son sıradan ikinciliğe geldi
Fenerbahçe, 9 maçlık periyotta UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 3 maçta elde ettiği sonuçlarla iddialı duruma geldi.

A Grubu'ndaki mücadelesine Molde'ye sahasında 3-1 yenilerek başlayan sarı-lacivertli ekip, 55 günlük süreçte Avrupa Ligi'nde oynadığı 3 maçta topladığı puanlarla bu kulvarda da iddiasını güçlendirdi.

Molde karşısında aldığı 3-1'lik yenilgiyle son sırada grup mücadelesine başlayan Fenerbahçe, sonraki 3 karşılaşmada bir galibiyet ve 2 beraberlik alarak 5 puan topladı ve 4. hafta sonunda ikinci sıraya kadar yükseldi.