Fenerbahçe ve Beşiktaş nasıl tur atlar?

Fenerbahçe ve Beşiktaş nasıl tur atlar?
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe dün oynadıkları karşılaşmalarda rakiplerini aynı skorlarla 2-0 yenerek 5. haftayı galibiyetle tamamladılar.

A Grubu'nda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe, Molde galibiyeti sonrası 8. puanla 2. sırada yer alıyor. H Grubu'ndaki Beşiktaş ise 9 puanla lider durumda. Peki gruptaki 6. ve son maçlarını 10 Aralık Perşembe günü oynanayacak temsilcilerimi hangi şartlarda tur atlayacak?

Fenerbahçe
A Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, 5 hafta sonunda 8 puan toplayarak lider Molde'nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Sarı-lacivertliler, son hafta Şükrü Saraçoğlu Ülker Arena'da konuk edeceği Celtic karşısında 1 puan alması halinde tur atlayacak. Temsilcimizin Celtic'e mağlup olması durumunda ise Ajax'ın evinde Molde'ye puan kaybetmesi bekleyecek. Ajax, Molde'yi yenip, Fenerbahçe de Celtic'i geçerse temsilcimiz grubu lider olarak tamamlayacak ve sonraki turda liderlerle eşleşmeyecek.

Beşiktaş
H Grubu'ndaki temsilcimiz Beşiktaş, 5 hafta sonunda 9 puanla grubunun lideri. Son haftada Sporting Lizbon ile deplasmanında karşılaşacak olan siyah beyazlılar, rakibine mağlup olmazsa gruptan çıkacak. Eğer Beşiktaş mağlup olursa, Skenderbeu'in Lokomotiv Moskova'yı yenmesini bekleyecek. Temsilcimiz Beşiktaş; iki maçtan da beraberlik çıkarsa veya Lokomotiv'den fazla puan alırsa grubu lider tamamlayacak.

(ligtv.com.tr)