Fenerbahçe, son şampiyonu ezdi!.. (ÖZET)

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague çeyrek final ikinci maçında İsrail temsilcisi Maccabi Electra'yı 15 sayı farkla, 82-67 yenerek, seride 2-0 öne geçti.

Toplam üç galibiyete ulaşacak takımın Dörtlü Final'e kalacağı serinin üçüncü karşılaşması, 20 Nisan Pazartesi günü İsrail'de oynanacak. Fenerbahçe Ülker bu maçı da kazanırsa Dörtlü Final'e yükselecek. İsrail takımının galibiyeti halinde ise seriye Tel Aviv'deki 4. maçla devam edilecek.

Karşılaşmaya Randle'ın basketiyle başlayan Maccabi Electra karşısında taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker, maçın başında Bogdanovic, Semih Erden ve Goudelock'ın sayılarıyla 9-0'lık seri yakaladı ve 4. dakika içinde skoru 9-2'ye getirdi. Yaptığı sert savunmayla rakibine kolay sayı şansı tanımayan sarı-lacivertliler, hücumda da yüksek yüzdeyle oynayınca, henüz 6. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 17-7. Çeyreğin kalan bölümünde özellikle Goudelock ve üç sayı çizgisinin gerisinden de Zisis'le skor üreten Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu 30-14 önde tamamladı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyodun ilk dakikalarında 8-2'lik seri yakalayan ve farkı 10 sayıya (33-23) kadar indiren Maccabi Electra karşısında yeniden savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, özellikle Goudelock'ın üst üste bulduğu sayılarla farkı yeniden açmaya başladı. Çeyreğin son dakikası içinde Preldzic'in üç sayılık basketiyle skoru 50-31'e getiren ve ilk yarıdaki en yüksek farka ulaşan sarı-lacivertliler, soyunma odasına da 50-34 önde girdi.

Üçüncü periyoda Bogdanovic ve Semih Erden'in basketleriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 22. dakika içinde skoru 55-34'e getirerek farkı 20 sayının üzerine çıkardı. Periyodun ilerleyen bölümlerinde özellikle Pargo'nun sayılarıyla farkı azaltmaya çalışan Maccabi Electra'ya, Semih Erden, Bjelica ve Preldzic'le karşılık veren sarı-lacivertliler, çeyreğin son bölümünde de pota altından Zoric ve Vesely'le sayılar buldu, üçüncü periyodu 68-53 önde tamamladı.

Son periyodun başında skor üretmekte zorlanan Fenerbahçe Ülker, çeyreğin ilk 5 dakikasında sadece 3 sayı bulurken, buna karşın özellikle Randle'la farkı azaltmaya çalışan Maccabi Electra, 35. dakika içinde farkı 12 sayıya (71-59) kadar indirdi. Moladan Bogdanovic, Bjelica ve Goudelock'ın sayılarıyla 6-0'lık seriyle dönen sarı-lacivertliler, maçın kalan bölümünde rakibinin farkı azaltmasına izin vermedi ve sahadan 82-67 galip ayrıldı.

- Alex'e sevgi gösterileri

Özel işleri nedeniyle İstanbul'da bulunan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Alex de Souza da karşılaşmayı eşiyle birlikte tribünden izledi.

Sarı-lacivertli taraftarların "I love you Alex" tezahüratlarında bulunduğu Brezilyalı eski futbolcu, Ülker Sports Arena'yı dolduran sarı-lacivertli taraftarlardan büyük ilgi gördü. Taraftarlar, devre arasında Alex'in maçı takip ettiği bölüme giderek, geçtiğimiz aylarda yeşil sahalara veda eden yıldız isimle fotoğraf çektirdi.

Taraftarın yoğun ilgisi nedeniyle Alex'in maçı takip ettiği tribünün önünde uzun bir kuyruğun oluştuğu gözlendi.

Öte yandan taraftarlar maçın son dakikası içinde yaptıkları tezahüratlarla başantrenör Zeljko Obradovic'e yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

Salon
: Ülker Sports Arena

Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Panagiotis Anastopoulos (Yunanistan), Benjamin Jimenez (İspanya)

Fenerbahçe Ülker: Kenan Sipahi 5, Goudelock 19, Bogdanovic 11, Bjelica 9, Semih Erden 12, Zisis 7, Zoric 3, Vesely 6, Preldzic 7, Melih Mahmutoğlu 3, Oğuz Savaş, Serhat Çetin

Maccabi Electra: Pargo 16, Ohayon 2, Smith 7, Randle 13, Schortsanitis, Tyus 4, Landesberg 11, Alexander 2, Linhart 12, Haynes, Cohen, Forte

1. Periyot: 30-14

Devre: 50-34

3. Periyot: 68-53

Beş faulle çıkan: 32.17 Alexander (Maccabi Electra)

Basketbol

Euroleague